Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Euroleague από τα συνεχόμενα κρούσματα κορονοϊού. Το τελευταίο χρονικά και ταυτοχρόνως σημαντικό «χτύπημα» ήρθε από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία μετρά 13 κρούσματα. Η κατάσταση με τον ιό στη Ρωσία έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα και αυτό αποδεικνύεται και στον αθλητισμό, με το μπάσκετ να παρουσιάζεται πιο… ευάλωτο.

Μεταξύ των ατόμων που μολύνθηκαν στη Ζενίτ, είναι και ο προπονητής της -και πρώην του Παναθηναϊκού- Τσάβι Πασκουάλ. Επίσης, οκτώ κρούσματα αφορούν παίκτες, τέσσερα μέλη του τεχνικού επιτελείου και υπάρχει και ένας φυσιοθεραπευτής.

Με λίγα λόγια, η ρωσική ομάδα έμεινε με μόλις οκτώ παίκτες υγιείς και με βάση το πρωτόκολλο, αν δεν υπάρξει άλλο κρούσμα, θα γίνουν κανονικά τα παιχνίδια της με Μπασκόνια και Βαλένθια, αμφότερα εκτός έδρας, την εβδομάδα που έρχεται. Ωστόσο, ήδη πηγαίνει αποδεκατισμένη και θεωρείται βέβαιο ότι θα πέσει εύκολα «θύμα» των αντιπάλων της.

Αν, όμως, υπάρξει κι άλλο κρούσμα, η Euroleague θα πρέπει να ανακοινώσει την αναβολή του παιχνιδιού ή των παιχνιδιών. Κάτι που σημαίνει πως ήδη, από τη 2η αγωνιστική, ο κορονοϊός θα έχει κάνει εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα και αρκετά αμφίβολη την ομαλή συνέχεια της σεζόν. Άλλωστε, η προηγούμενη διοργάνωση δεν ολοκληρώθηκε…