Σοκ προκάλεσε στο ΝΒΑ ο Τζόναθαν Άιζακ με την άρνησή του να γονατίσει και να φορέσει μπλουζάκι με το «Black Lives Matter».

Στην επανέναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου άπαντες αποφάσισαν, με τις δύο κινήσεις που προαναφέραμε κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ύμνου των ΗΠΑ, να στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού. Όλοι; Όχι ακριβώς. Στο ματς των Ορλάντο Μάτζικ με τους Μπρούκλιν Νετς, ο Άιζακ έγινε ο πρώτος που δεν έκανε τίποτα από τα δύο, προκαλώντας σοκ στον αμερικανικό Τύπο, στον οποίο μίλησε για να εξηγήσει τη στάση του.

«Πιστεύω ότι οι ζωές των μαύρων έχουν αξία. Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω την απόφασή μου και μέρος της είναι η σκέψη μου ότι το να γονατίζεις ενώ φοράς ένα μπλουζάκι Black Lives Matter δεν πάει χέρι-χέρι με το να υποστηρίζεις τις ζωές των μαύρων. Δεν νομίζω ότι το να γονατίσεις ή να φορέσεις ένα μπλουζάκι, για μένα προσωπικά, είναι η απάντηση. Αισθάνομαι ότι οι ζωές των μαύρων υποστηρίζονται από το Ευαγγέλιο. Όλες οι ζωές υποστηρίζονται από το Ευαγγέλιο», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

«Όλοι έχουμε πράγματα που κάνουμε λάθος και κάποιες φορές φτάνουμε σε ένα σημείο που δείχνουμε με το δάχτυλο για το ποιο λάθος είναι χειρότερο. Όλοι κάνουμε αμαρτίες και οι απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα του κόσμου, όχι μόνο τον ρατσισμό, είναι το αληθινό Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Οι άνθρωποι έχουν γνώμες και οι άνθρωποι έχουν τον τρόπο που αισθάνονται. Επομένως, προφανώς το να μην φορέσω μπλουζάκι με το Black Lives Matter, οι άνθρωποι θα το εκλάβουν με ένα εκατομμύριο διαφορετικούς τρόπους. Έτσι το είδα για τον εαυτό μου. Ήταν απλά κάτι που δεν αισθάνομαι ότι πάει χέρι-χέρι με την υποστήριξη των ζωών των μαύρων. Διαμαρτυρόμαστε και κάνουμε πράγματα για να πετύχουμε κάτι κι εγώ στέκομαι όρθιος και δεν φοράω μπλουζάκι για να πετύχω κάτι επίσης».