Για να νικήσεις στη Μόσχα την ΤΣΣΚΑ χρειάζεται από όλους τους παίκτες να πάρεις κάτι.

Ο Ολυμπιακός σχεδόν το κατάφερε αυτό, αλλά σίγουρα δε θα συνέβαινε αν οι τέσσερις Αμερικανοί του δεν απέδιδαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πολλές φορές έχει γίνε κουβέντα για τους φετινούς Αμερικανούς που επέλεξε ο Ντέιβιντ Μπλατ και υπήρχε η έντονη (και λογική) αμφιβολία για την ποιότητά τους.

Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ οι Αμερικανοί παίκτες των «ερυθρόλευκων» έπαιξαν ταυτόχρονα πολύ καλά. Σίγουρα δεν γίνεται να είναι ο κανόνας, αλλά η εξαίρεση. Από την άλλη όμως δεν είναι όλες οι ομάδες επιπέδου ΤΣΣΚΑ για να χρειάζεσαι βοήθεια από όλους.

Τσέρι, Πάντερ, Πολ και Ρούμπιτ ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετικοί.

Μπράντον Πολ

Ο Αμερικανός έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην Euroleague (και επί παρουσίας του στην Εφές) αφού πραγματοποίησε ρεκόρ στο ranking με 24 βαθμούς ενώ προσωπικό ρεκόρ καριέρας συνιστούν για τον Πολ και τα 7 ριμπάουντ που πήρε.

Μετά το άσχημο ξεκίνημά του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Πολ σε δεύτερο συνεχόμενο ματς απέδωσε όπως περιμένουν στον Ολυμπιακό. Μετά τους 15 πόντους στην Μπασκόνια, ήρθαν οι 20 στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ.

Οσο ο Ολυμπιακός έχει ένα καλό δημιουργικό γκαρντ στο παρκέ και ο Αμερικάνος παίζει κυρίως στην αδύνατη πλευρά (weak side), τόσο ο Πολ θα εκμεταλλεύεται την close out άμυνα των αντιπάλων και την εμπιστοσύνη που έχει στο σουτ του.

Κέβιν Πάντερ

Ο Αμερικανός στα πέντε ματς μέχρι τώρα είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ωστόσο για πρώτη φορά ήταν τόσο ποιοτικός διότι είναι πολύ διαφορετικό να βάλεις 16 πόντους με 21 προσπάθειες (Ζενίτ) από το να βάλεις 16 με 11 σουτ (ΤΣΣΚΑ).

Ο Πάντερ αντιλήφθηκε την επιθετική άμυνα που επέλεξε να τον παίξει ο Ιτούδης και φρόντισε να μην πιέσει προσπάθειες και να δημιουργήσει ρήγματα προς όφελος συμπαικτών του.

Ουιλ Τσέρι

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Αμερικανός point guard βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα του. Το βασικότερο πράγμα που έκανε ο Τσέρι ήταν να μην επηρεαστεί από την κριτική και την χλεύη για εκείνο το lay up με τη Βιλερμπάν. Ο Αμερικανός έχει την προσωπικότητα να βρίσκει κίνητρο και τρόπο να μην επηρεάζεται η ψυχολογία του.

Στο παρκέ έπαιξε σπουδαία άμυνα, έβαλε ενέργεια, βρισκόταν σε κάθε τετραγωνικό μέτρο του γηπέδου και τελείωσε με 9 πόντους, αλλά κυρίως χωρίς λάθος.

Όγκουστιν Ρούμπιτ

Δεν ξέρουμε αν θορυβήθηκε με τη φημολογία περί αποδέσμευσής του, αλλά σίγουρα παρουσιάστηκε επίσης για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όπως έπρεπε.

Μετά τους 10 πόντους και τα 4 ριμπάουντ στα 18′ κόντρα στην Μπασκόνια, ήρθαν 8 πόντοι, 7 ριμπάουντ σε 21 λεπτά στη Μόσχα.

Ο Αμερικανός επέδειξε ιδάιτερη μαχητικότητα στον τομέα του ριμπάουντ και τα 6 επιθετικά που μάζεψε αποτελούν προσωπικό ρεκόρ καριέρας.

Με την έλευση του Ριντ θα πάει και περισσότερη ώρα στη θέση «4» που τον βολεύει, συνεπώς θα έχει μεγαλύτερα περιθώρια προσφοράς.

Πηγή: gazzetta.gr