Την Τρίτη «μάχη» τους στην τρέχουσα σεζόν του Basketball Champions League δίνουν απόψε (21:00, Novasports 1) η ΑΕΚ με την Μπάμπεργκ. Αυτήν τη φορά το ματς δεν είναι για τη φάση των ομίλων, όπου ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί να… συγχωρεθεί. Με την ελληνική και τη γερμανική ομάδα να βρίσκονται ένα βήμα πριν το Final 4, μοναδικός στόχος είναι το προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε μια εβδομάδα.

Η Ένωση φιλοξενείται στη Βαμβέργη, με την κάτοχο του θεσμού να ξέρει ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι πριν την τελική ευθεία. Οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τον «δικέφαλο» να μετρά τρεις νίκες. Το μακρινό 1977 είχε κερδίσει 84-77 στη Γερμανία και 68-62 στην Αθήνα, ενώ φέτος επικράτησε στη φάση των ομίλων με 93-86 στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια έχασε εκτός έδρας με 77-73, σε ένα παιχνίδι που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και για τη διαιτησία.

Ο Λούκα Μπάνκι θα έχει στη διάθεσή του και τον Τζόρνταν Θίοντορ, ο οποίος υποβλήθηκε σε μια σειρά από θεραπείες για να προλάβει το αποψινό παιχνίδι, αν και δεν είναι 100% έτοιμος. Άλλωστε, με τις απουσίες των Βασίλη Ξανθόπουλου και Βασίλη Καββαδά κανείς δεν περισσεύει.

Στον αντίποδα, η Μπάμπεργκ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Η «παρέα» του Νίκου Ζήση μετρά οκτώ νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια της και θα παραταχθεί πλήρης, αν και οι Χίκμαν και Ρούμπιτ δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης.

Στους περίπου 6.500 θεατές που θα έχει απόψε το κλειστό στη Βαυαρία, θα βρίσκονται και 300 φίλοι της ΑΕΚ.