Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την… αναμενόμενη ήττα από τις ΗΠΑ με 109-81 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Μουντομπάσκετ και για να προκριθεί στους «16» θα πρέπει να νικήσει τη Νέα Ζηλανδία στο επόμενο ματς, με τον Δημήτρη Ιτούδη να αναφέρεται στα στοιχεία που θα πρέπει να έχει στο παιχνίδι της για να τα καταφέρει.

Όλοι το ήξεραν ότι η Εθνική μας ομάδα θα έχανε από τους Αμερικανούς, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κυριαρχήσει η απογοήτευση. Αντιθέτως, υπάρχει ήδη προσμονή για τον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία όπου θα κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τον Ιτούδη να αναφέρεται και σε αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ελλάδας μετά την ήττα από τις ΗΠΑ…

Για το ματς: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις ΗΠΑ, προφανώς έπαιξαν καλύτερα, είναι καλύτερη ομάδα. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλαμε. Θέλαμε να μας νιώσουν στο γήπεδο, δεν το καταφέραμε. Ίσως έγινε λίγο στην αρχή αυτό, αλλά το σούταραν με 70% στα δίποντα στην αρχή και πάνω από 40% στα τρίποντα, συν ότι έβαλαν σχεδόν όλες τις βολές. Χάσαμε 36 σουτ και είχαμε μόλις 7 επιθετικά ριμπάουντ.

Αυτό δείχνει πολλά για την προσπάθεια των ΗΠΑ στο αμυντικό ριμπάουντ. Δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας. Είναι μια καλή προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα, για την προετοιμασία του. Για τον «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία, όπως αποκαλείται. Η άποψή μου είναι πως οι ΗΠΑ θα πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου στη διοργάνωση».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τη Νέα Ζηλανδία: «Αν θέλουμε να έχουμε την πιθανότητα να νικήσουμε τη Νέα Ζηλανδία, θα πρέπει να παίξουμε πιο δυνατά. Προφανώς, πρέπει να προστατεύσουμε τη ρακέτα μας, να κερδίσουμε μικρές μάχες μέσα στο παιχνίδι. Η Νέα Ζηλανδία είναι σκληρή και πιέζει πολύ. Πρέπει να ματσάρουμε την σκληράδα της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό θα είναι ένα από τα κλειδιά».