Οι μέρες που ο Λιονέλ Μέσι μπορούσε να ψωνίσει ανενόχλητος σε σούπερ μάρκετ του Μαϊάμι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι ΗΠΑ έχουν παραδοθεί στο… φαινόμενο κι ο Αργεντινός χρειάζεται ασφάλεια για να κινηθεί, ιδίως μέσα στα γήπεδα. Γι’ αυτό και η Ίντερ Μαϊάμι τοποθέτησε πλάι του έναν πρώην πεζοναύτη προκειμένου να τον προστατεύει.

Ο άνδρας ακολουθεί την κάθε κίνηση του Μέσι. Ακόμη κι όταν εκείνος παίζει όπως φαίνεται σε βίντεο που έγινε viral. Όπου πηγαίνει ο 36χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ είναι κι ο σωματοφύλακάς του εκεί προκειμένου να τον προφυλάξει. Άλλωστε, τόσο στο γήπεδο της Ίντερ Μαϊάμι, αλλά και στα εκτός έδρας ματς, πλέον, υπάρχει ο φόβος για εισβολή από οπαδούς προκειμένου να φτάσουν δίπλα στο είδωλό τους.

Μέσα σε οκτώ παιχνίδια, ο Μέσι έχει μεταμορφώσει την Ίντερ Μαϊάμι και μαζί το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ. Ήδη έχει κατακτήσει έναν τίτλο και πριν από μερικές ημέρες βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στον τελικό του US Open Cup, το Κύπελλο της χώρας, όπου θα αναμετρηθεί με την Χιούστον Ντάιναμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προστασίας που παρέχει στον Μέσι ο πρώην πεζοναύτης ήταν οι κινήσεις του όταν ο Μέσι πανηγύριζε το γκολ που κράτησε ζωντανή την ομάδα του κόντρα στο Σινσινάτι – ο σωματοφύλακας έτρεχε στη γραμμή για να μείνει κοντά στον Αργεντινό.

Άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Σύμφωνα με ΜΜΕ των ΗΠΑ, αλλά και τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» το όνομα του σωματοφύλακα είναι Γιασίν Τσουέκο και στη διάρκεια της θητείας του στον στρατό των ΗΠΑ υπηρέτησε στο Ιράκ, αλλά και το Αφγανιστάν και θεωρείται εξπέρ στις πολεμικές τέχνες.

Όπως αναφέρουν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού προσλήφθηκε ειδικά από τον πρόεδρο της Ίντερ Μαϊάμι, Ντέιβιντ Μπέκαμ, για να είναι η… σκιά του Αργεντινού σούπερ σταρ. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αργεντινής «La Nacion», τώρα, ο Τσουέκο ηγείται μιας ομάδας 50 ατόμων που φροντίζουν για την ασφάλεια του Λιονέλ Μέσι και της οικογένειάς του στο Μαϊάμι.