Λίγα 24ωρα μετά το 3-0 επί της Χάιντουκ στα προκριματικά του Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ νίκησε με το ίδιο σκορ και τον Αστέρα Τρίπολης για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Μουργκ να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και τον Ζίβκοβιτς να προσθέτει άλλα δύο στη συνέχεια.

Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στην Ευρώπη, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να πάρει τον έλεγχο από νωρίς και να πιέσει για το γκολ. Οι Ασπρόμαυροι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 15λεπτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία -και ήταν καλή- στο 19′ με το σουτ του Κρέσπι που απέκρουσε ο Κοτάρσκι μετά το λάθος του Σβαμπ και τελικά τρία λεπτά ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους.

Στο 22′ ο Μουργκ πήρε με πλάτη την κάθετη του Σβαμπ, γύρισε και εκτέλεσε ωραία για το 1-0, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το παιχνίδι στη συνέχεια αλλά να μην κυνηγάει πιεστικά το δεύτερο γκολ. Και αυτό, είναι η αλήθεια, θα μπορούσε να το πληρώσει ακριβά αφού στο 40′ ο Αστέρας πήρε πέναλτι μετά το άτσαλο μαρκάρισμα του Εκόνγκ στον Μιριτέλο. Ο Αργεντίνος φορ ήταν και αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με το 1-0 να μην αλλάζει.

Αυτό έγινε στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 54′, όταν ο Σβαμπ έκανε το γύρισμα στο πίσω δοκάρι και ο Ζίβκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Κάπου εκεί, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, το παιχνίδι ουσιαστικά έλαβε πρόωρο τέλος και η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει αφού στο 59′ ο ΠΑΟΚ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Τάισον είδε τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ που επιχείρησε και η μπάλα κατέληξε στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος με ωραίο τελείωμα την έστειλε ξανά στα δίχτυα για το 3-0.

Όλα καλά, δηλαδή, για τον ΠΑΟΚ και θα ήταν ακόμη καλύτερα αν δεν προέκυπτε ο τραυματισμός του Σαμάτα λίγα λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή και με τους ανθρώπους της ομάδας να μην κρύβουν την ανησυχία τους.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ (64′ Νάσμπεργκ), Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ (84′ Γιαξής), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (75′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (75′ Σαμάτα, Τζίμας).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος (62′ Σγουρής), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Μπερτόλιο, Σίτο (75′ Μάντζης), Καλτσάς, Μιριτέλο (75′ Μπαρτόλο).