Με γκολ του Νέιρα στο 91′, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ως αλλαγή, ο ΟΦΗ νίκησε με 3-2 τον Άρη, ο οποίος είχε δοκάρι λίγο πριν δεχθεί το τρίτο γκολ και προερχόταν από τον αποκλεισμό κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου στο Europa Conference League, σε ένα χορταστικό παιχνίδι στο Ηράκλειο.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να δίνουν καλό ρυθμό από νωρίς και να παίζουν ανοιχτά, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την πρώτη καλή φάση στο 16′ με τον Μορόν που βγήκε στην κόντρα και σούταρε πάνω στον Μανδά και τους Κρητικούς να ανοίγουν τελικά το σκορ αμέσως μετά: Στο 17′ ο Μανδάς έδωσε στον Ντίκο και αυτός τα έκανε όλα σωστά, με τις συνεχόμενες προσποιήσεις του, γράφοντας το 1-0.

Ο Άρης θα μπορούσε να ισοφαρίσει άμεσα, στο 19′, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Πάλμα και την επέμβαση του Μανδά, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βρουν τον τρόπο για να φτάσουν στην ισοφάριση. Και όσο τον έψαχναν δέχθηκαν και δεύτερο γκολ…

Στο 38′ ο Τοράλ έδωσε στον Θοράρινσον που άδειασε τον Μοντόγια και σούταρε, με τη μπάλα να βρίσκει και στον Φαμπιάνο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0, το οποίο όμως δεν έμεινε για πολύ.

Στο 40′ οι Κιτρινοι έγιναν απειλητικοί με τον Μορόν και δευτερόλεπτα μετά ο ίδιος παίκτης… έριξε στο έδαφος τον Μανδά με προσποίηση μετά τη σέντρα του Μοντόγια και με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Το ματς, με λίγα λόγια, ήταν χορταστικό στο πρώτο ημίχρονο και ο ρυθμός παρέμενε καλός και στο δεύτερο, με τους Θεσσαλονικείς να πλησιάζει στην ισοφάριση στο 50′ με το διαγώνιο σουτ του Μοντόγια που έφυγε ελάχιστα άουτ. Μια ισοφάριση που οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν και τελικά τη βρήκαν στο 68′ με τον Φαμπίνιο μετά την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα και με το VAR να δείχνει ότι ήταν γκολ αφού αρχικά σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ.

Έτσι, λοιπόν, έγινε το 2-2, με τον ΟΦΗ να βγαίνει στη συνέχεια μπροστά και να φαίνεται για πρώτη φορά στο β’ μέρος στο 73′ με το μακρινό σουτ του Μπάκιτς που έφυγε λίγο άουτ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα και στο 86′ ο Άρης άγγιξε το τρίτο γκολ με την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ήταν η καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για το 2-3 αλλά δεν έγινε και στο 91′ έγινε το 3-2 για τους Κρητικούς με τον Νέιρα -ο οποίος αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή- μετά τη συνεργασία των Μοσκέρα και Αμπαντά.

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Μπάκιτς (84′ Νέιρα), Καρώ (76′ Πασαλίδης), Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράλ (61′ Μοσκέρα), Γκαγέγκος, Θοράρινσον (84′ Αμπαντά), Ντίκο (76′ Φελίπε), Μεγιάδο.

Άρης: Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ρουπ (80′ Σαμόρα), Ζουλ (46′ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Κάρλσον (80′ Τζούρασεκ), Πάλμα, Μορόν.