Η ΑΕΚ ήταν κατάφατσα με έναν απίστευτο αποκλεισμό λίγες μέρες μετά τη νίκη της στην Κροατία αφού ήταν καλύτερη, είχε μεγάλες ευκαιρίες αλλά έχανε με 0-2 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για να έρθουν τελικά οι καθυστερήσεις της αναμέτρησης και εκεί να σημειώσει μια ακόμη πιο απίστευτη πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ, μειώνοντας στο 92′ με τον Αραούχο και ισοφαρίζοντας στο 100′ με τον -Κροάτη και πρώην παίκτη της Ντιναμό- Βίντα μετά το χαμένο πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία!

Με το γήπεδο να… βράζει λόγω των όσων είχαν γίνει και οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, η Ένωση μπήκε πολύ δυνατά και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Λιβάι Γκαρσία μετά την πάσα του Χατζισαφί αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό και η ευκαιρία χάθηκε. Και δεν ήταν η μόνη…

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν σωστή στην τακτική της, ήλεγχε την κατάσταση και στο 16′ έγινε ξανά απειλητική με τον Λιβάι Γκαρσία, το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό η μεγάλη ευκαιρία του Τσούμπερ μετά την ωραία πάσα του Ρότα.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, κυλούσε καλά για τους Κιτρινόμαυρους αφού είχαν τον έλεγχο, δεν επέτρεπαν στους Κροάτες να γίνουν επικίνδυνοι και παράλληλα έβλεπαν ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν σε ένα γκολ που θα τους έφερνε πιο κοντά στην πρόκριση. Το γκολ, όμως, τελικά το πέτυχε η Ντιναμό και μάλιστα στο χειρότερο χρονικό σημείο για την ΑΕΚ…

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αφού προηγουμένως ο Μπουλάτ είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία έπειτα από λάθος του Γιόνσον, ο Σούταλο ήταν εκεί που έπρεπε μετά την εξ επαφής απόκρουση του Στάνκοβιτς σε κεφαλιά και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οπως και να έχει, οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν καλά στο β’ μέρος, με ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι τους, αφού πίστευαν ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ισοφάριση. Και όντως θα μπορούσε να έρθει αφού έφτιαξαν τις ευκαιρίες. Όπως στο πρώτο ημίχρονο όμως, έτσι και στο δεύτερο, αυτές χάνονταν η μία μετά την άλλη… Ο Λιβάκοβιτς έδιωξε εξαιρετικά το συρτό σουτ του Γιόνσον στο 55′, ο τερματοφύλακας είπε «όχι» και στον Άμραμπατ στο 57′ και οι οπαδοί στις εξέδρες φώναζαν όλο και πιο δυνατά σπρώχνοντας την ομάδα προς την ισοφάριση.

Λίγα λεπτά μετά όμως, στο 65′, όλοι πάγωσαν και ο λόγος ήταν το 0-2 από τον Λιούμπισιτς μετά την ωραία συνεργασία με τον Πέτκοβιτς. Ένα γκολ που… έκοψε τα πόδια όλων όσων παρακολουθούσαν το ματς από τις εξέδρες ή την τηλεόραση αλλά όχι και σε αυτούς που έπαιζαν φορώντας τη φανέλα με τον δικέφαλο αετό.

Η ΑΕΚ ήξερε ότι κάθε λεπτό που περνούσε την έφερνε και πιο κοντά στον αποκλεισμό, έναν απίστευτο αποκλεισμό με βάση την απόδοση των δύο ομάδων, αλλά δεν τα παράτησε. Ακόμη και όταν έστειλαν δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα με Μουκουντί και Μάνταλο αλλά τα γκολ ακυρώθηκαν για οφσάιντ, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να προσπαθούν. Και αφού συνέχισαν να προσπαθούν, στο τέλος δικαιώθηκαν. Και πώς δικαιώθηκαν…

Το γκολ του Αραούχο στο 92′ για το 1-2 έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι ήρθε η ώρα για παράταση, αλλά τελικά όλα κρίθηκαν λίγα λεπτά μετά.

Στο 98′ ο διαιτητής πήγε στο VAR και όταν επέστρεψε από αυτό έδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι του Λιούμπισιτς, με τον Λιβάι Γκαρσία να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον εντυπωσιακό Λιβάκοβιτς να αποκρούει. Στην επαναφορά, όμως, ο Βίντα, Κροάτης και πρώην παίκτης της Ντιναμό, πρόλαβε τους πάντες και με κεφαλιά έκανε το 2-2 χαρίζοντας στην ΑΕΚ μια πρόκριση που δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Πινέδα (76′ Γαλανόπουλος), Άμπραμπατ (67′ Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Λιβάι.

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Σούταλο, Λιούμπισιτς, Μίσιτς, Μπούλατ, Σπίκιτς (86′ Μαρίν), Ιβανούσετς, Μικαϊλιτσένκο, Πέτκοβιτς.