Ντέρμπι χωρίς νικητή στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Στο πρώτο ματς της φετινής Premier League ανάμεσα σε δυο ομάδες του «Big 6» η Τσέλσι και η Λίβερπουλ έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 1-1. Άνοιξε το σκορ ο Ντίας και ο Ντισασί ισοφάρισε στο ντεμπούτο του. MVP ο εξαιρετικός στον άξονα Έντσο Φερνάντες, θετικό δείγμα για τους Μπλε στο ντεμπούτο του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό για τα δεδομένα της εποχής αλλά και για την κατάσταση των δυο ομάδων, οι οποίες είναι ακόμα στο «μοντάρισμα» τους. Οι Reds ήταν ανώτεροι για 35 λεπτά αλλά όταν οι Λονδρέζοι άρχισαν να «ρολάρουν» πήραν τον έλεγχο του ματς.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε κοντά στο γκολ στο 11′, όταν ο Σαλάχ με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σάντσες. Στο 18′ ο Μακ Άλιστερ έβγαλε φανταστική βαθιά μπαλιά, ο Σαλάχ έκανε φοβερή συρτή πάσα και ο Ντίας με προβολή άνοιξε το σκορ. Στο 29′ ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του δεν μέτρησε μετά από περέμβαση του VAR.

Μετά το 35′ η Τσέλσι πήρε τον έλεγχο του ματς και στο 37′ μετά από εκτέλεση κόρνερ οι Reds δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά, ο Τσίλγουελ γέμισε με κεφαλιά και ο Ντισασί με προβολή ισοφάρισε στο ντεμπούτο του. Στο 39′ ο Τσίλγουελ νίκησε τον Άλισον, όμως και αυτό το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Στο 44′ οι Μπλε έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όταν ο Τζέιμς έκανε το γύρισμα, ο Τζάκσον εκτέλεσε στην κίνηση και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι ήταν καλύτερη και είχε δυο ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο. Στο 55′ ο Έντσο «σέρβιρε» την μπάλα στον Τσίλγουελ, ο οποίος εκτέλεσε πάνω στον Άλισον και στο 90+3′ οι Λονδρέζοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Τζάκσον έβγαλε τον Μούντρικ σε θέση τετ α τετ, ο Ουκρανός προσπάθησε να περάσει τον Άλισον, άνοιξε την μπάλα στα πλάγια, δεν κατάφερε να εκτελέσει και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Τσέλσι: Σάντσες, Ντισασί, Σίλβα, Κόλγουιλ, Τζέιμς (76′ Γκούστο), Έντσο Φερνάντες, Γκάλαχερ, Τσουκουεμέκα (81′ Μάατσεν), Τσίλγουελ (90′ Ουγκοτσούκου), Στέρλινγκ (81′ Μούντρικ), Τζάκσον.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μακ Άλιστερ, Σόμποσλαϊ, Χάκπο (66′ Τζόουνς), Ντίας (77′ Ντόουκ), Σαλάχ (77′ Έλτιοτ), Ζότα (66′ Νούνιες).

πηγή: gazzetta.gr