Ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ, Άαρον Ράμσντεϊλ, δήλωσε ότι δεν θα μένει πλέον σιωπηλός όταν ακούει ομοφοβικά σχόλια στα αποδυτήρια ή τα βλέπει στα social media, προσθέτοντας ότι θέλει το ποδόσφαιρο να είναι ένα «ασφαλές και φιλόξενο μέρος».

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (3/8) στο «The Players Tribune», ο Ράμσντεϊλ είπε ότι η δέσμευσή του οφείλεται στην επιθυμία να διασφαλίσει ότι ο αδερφός του, ο Ολίβερ, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος, μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες χωρίς φόβο ότι θα αντιμετωπίσει κακοποίηση ή διάκριση.

«Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Αν διαφωνείτε, ίσως είστε αυτός που πρέπει να σιωπήσει και να κοιταχτεί στον καθρέφτη», έγραψε ο 25χρονος.

«Θέλω αυτό το παιχνίδι που μου αρέσει να είναι ένα ασφαλές και φιλόξενο μέρος για όλους. Θέλω ο αδερφός μου, Όλι — ή οποιοσδήποτε οποιασδήποτε σεξουαλικότητας, φυλής ή θρησκείας — να έρχεται στα παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να φοβάται την κακοποίηση», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο τερματοφύλακας των «κανονιέρηδων».

Στις δηλώσεις του, δε, αντέδρασε ο αδερφός του με μήνυμά του μέσω του «Χ» (πρώην Twitter) που τόνισε πως είναι συγκινημένος από τα λόγια του Άαρον Ράμσντεϊλ.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας ξεκίνησε έρευνες για πολλά υποτιθέμενα περιστατικά ομοφοβικών συνθημάτων που ακούστηκαν στα γήπεδα της Premier League και των άλλων επαγγελματικών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου την περασμένη σεζόν.

Πρόσφατα η Γουλβς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 100.000 λιρών για ομοφοβικές φωνές από ένα τμήμα των φιλάθλων της κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Premier League με την Τσέλσι.

«Με τα χρόνια, μάλλον έχω δαγκώσει τη γλώσσα μου πολλές φορές, όποτε ακούω ομοφοβικά σχόλια ή ανόητα πράγματα να λέγονται», είπε ο Ράμσντεϊλ. «Νομίζω ότι ίσως ο αδερφός μου έκανε το ίδιο, πιστεύοντας ότι θα έκανε τη ζωή μου πιο εύκολη. Όλα αυτά τελειώνουν σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Άγγλος διεθνής, έπαιξε και τους 38 αγώνες της Premier League για την Άρσεναλ την περασμένη σεζόν και τη βοήθησε να τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι.