Η UEFA και η Γιουβέντους ήταν σε συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες με… κοινό στόχο την τιμωρία της ομάδας με αποκλεισμό από την Ευρώπη για ένα χρόνο και τελικά αυτό θα γίνει, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, με τη Φιορεντίνα να παίρνει τη θέση της στο Europa Conference League.

Οι Μπιανκονέρι ήξεραν ότι θα τιμωρηθούν από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία μετά το -10 που τους επιβλήθηκε από την ιταλική ομοσπονδία για την υπόθεση Plusvalenza. Έτσι, αντί να βγει στο Champions League, η Γιούβε βγήκε στο Europa Conference League, στο οποίο όμως δεν ήθελε να πάρει μέρος.

Στο Τορίνο, επομένως, μπήκαν σε συζητήσεις με την UEFA με στόχο να τιμωρηθούν με αποκλεισμό ενός χρόνου από την Ευρώπη και να ισχύσει φέτος η απόφαση ώστε να αποφύγουν το Conference League και να μην έχουν τιμωρία για τη σεζόν 2024-25, όταν και υπολογίζουν ότι θα επιστρέψουν στο Champions League.

Παράλληλα, η UEFA ανακοίνωσε και βαρύ πρόστιμο, ύψους 20 εκατ. ευρώ, στη Γιουβέντους, τη θέση της οποίας στο Europa Conference League θα πάρει η Φιορεντίνα, η οποία την περασμένη σεζόν είχε φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου και ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ.