Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο απουσίαζε από την προπόνηση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ την Πέμπτη (27/7) και θα απουσιάσει και τα προσεχή 24ωρα αφού πήρε άδεια για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να υπογράψει ως free agent σε ομάδα του ΝΒΑ.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε κατά μέσο όρο 1,4 πόντους και 1,2 ριμπάουντ σε 6 λεπτά συμμετοχής με τους Μιλγουόκι Μπακς την περασμένη σεζόν, με την ομάδα να τον αφήνει ελεύθερο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να είναι η ομάδα που του έχει προσφέρει τώρα συμβόλαιο.

Ο Αντετοκούνμπο ζήτησε άδεια από τον Δημήτρη Ιτούδη για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να υπογράψει σε ομάδα του ΝΒΑ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμη ποια είναι αυτή. Όπως και να έχει, ο 31χρονος παίκτης θα απουσιάσει για λίγες μέρες από τις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας.

Πέρασαν έλεγχο ντόπινγκ έξι παίκτες

Από εκεί και πέρα, την Πέμπτη έγινε και η καθιερωμένη διαδικασία δειγματοληπτικών ελέγχων από το Ε.Ο.Κ.Α.Ν. Πρόκειται για έλεγχο ντόπινγκ που γίνεται αιφνιδιαστικά στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων και οι παίκτες που έδωσαν δείγμα αυτή τη φορά ήταν οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Κώστας Αντετοκούνμπο, Βαγγέλης Ζούγρης, Λευτέρης Μαντζούκας και Δημήτρης Φλιώνης.