Ήταν 4 Μαΐου 2022 όταν δικαστήριο είχε αποφασίσει ποινή φυλάκισης 4 ετών στον Σάντι Μίνα της Θέλτα έχοντας κριθεί ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση και τώρα, Ιούλιο του 2023, ήρθε και η επικύρωση της απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανδαλουσίας, με το μέλλον του παίκτη να είναι άγνωστο.

Ο 27χρονος Ισπανός επιθετικός υποστήριζε ότι ήταν αθώος αλλά δεν κατάφερε να πείσει το δικαστήριο, με συνέπεια να καταδικαστεί σε 4ετή φυλάκιση. Μια απόφαση που επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανδαλουσίας, το οποίο έκανε έκπτωση μόνο σε ό,τι αφορά το ποσό που θα πρέπει να δώσει ο Σάντι Μίνα ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και το οποίο έπεσε στις 25.000 ευρώ.

Έτσι, η Θέλτα αποφάσισε οριστικά, πια, ότι θα πρέπει να φύγει ο παίκτης και του το έχει ξεκαθαρίσει, ενημερώνοντάς τον ότι μπορεί να παραχωρηθεί κάπου είτε με πώληση είτε με δανεισμό, με τον ίδιο όμως να επιθυμεί να παραμείνει στην ομάδα του Βίγκο, με την οποία συνεχίζει να κάνει προπονήσεις μέχρι να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.