Ο Κιλιάν Μπαπέ ολοκλήρωσε την ολιγοήμερη επίσκεψή του στο Καμερούν, την πατρίδα του πατέρα του Βιλφρέντ, όπου η παρουσία του κινητοποίησε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό ασφαλείας. Ο στρατός βγήκε τους δρόμους του Γιαουντέ και όπου αλλού βρέθηκε, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Τζεμπαλέ, ιδιαίτερη πατρίδα του μπαμπά του.

Υπό το φόβο των… χειρότερων εξαιτίας της αγάπης του κόσμου που τον περίμενε πως και πως, αλλά και μιας πιθανής επίθεσης εναντίον του, ακόμη και της απαγωγής του, τα μέτρα ήταν «δρακόντεια».

Ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βρισκόταν συνέχεια στο κέντρο ενός κλοιού που δημιούργησαν οι δυνάμεις ασφαλείας και δεν άφηναν σχεδόν κανέναν να τον πλησιάσει για να βγάλει φωτογραφία ή να του ζητήσει αυτόγραφο.

Ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου κατά την άφιξή του δήλωσε πως είναι «τιμή του» που επισκέπτεται το Καμερούν, τη χώρα «καταγωγής» του. «Είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ο κόσμος του έχει δείξει τόση «αγάπη».

Ο Κιλιάν Μπαπέ, που γεννήθηκε στο Παρίσι από πατέρα Καμερουνέζο και μητέρα Αλγερινή, συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της χώρας Τζόζεφ Ενγκούτε και άλλους αξιωματούχους, έλαβε μέρος σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, έπαιξε μπάσκετ με μικρά παιδιά από το Καμερούν και τον άλλοτε αστέρα του NBA Γιοακίμ Νοά, αλλά και τον σταρ του MMA, Φράνσις Ενγκανού.

Επιπλέον, συμμετείχε σε παραδοσιακές τελετές ιδίως στο νησί Τζεμπαλέ. Ντύθηκε με παραδοσιακά ρούχα και του χάρισαν μια μυγοσκοτώστρα, η οποία σύμφωνα με τα τοπικές παραδόσεις φέρνει ευλογία.

Να σημειώσουμε, δε, πως ιδιαίτερα αισθητή έγινε και η παρουσία των μελών του συνδέσμου της Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμερούν που του ζήτησε με πανό και συνθήματα να πάρει μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι από την Παρί Σεν Ζερμέν στη «βασίλισσα».