Αρκετές φορές έχουμε δει παίκτες να εκνευρίζονται με τα ball-boys όταν αργούν να επιστρέψουν τη μπάλα αλλά ποτέ δεν είχαμε δει… αποβολή κάποιου για καθυστερήσεις, μέχρι που έγινε και αυτό και μάλιστα όχι σε ένα άτομο αλλά σε περισσότερα, στον αγώνα Τανζανία – Νίγηρας για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα.

Η Τανζανία ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, ένα αποτέλεσμα πολύ σημαντικό για αυτή αφού θα την έφερνε κοντά στην πρόκριση. Με το παιχνίδι, επομένως, να έχει μπει στις καθυστερήσεις, το σκορ έπρεπε να διατηρηθεί πάση θυσία. Έτσι, οι γηπεδούχοι δεν αμύνθηκαν μόνο με τους παίκτες τους αλλά και με τα… ball-boys, αφού πετούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας τη διακοπή του παιχνιδιού.

Γεγονός που εκνεύρισε τόσο τον διαιτητή ώστε να αποφασίσει τελικά την αποβολή τους, περιμένοντας την απομάκρυνση όλων πριν σφυρίξει για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ματς χωρίς αλλαγή του σκορ. Νίκη με 1-0 για την Τανζανία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της οποίας περιμένει να μάθει ποια θα είναι η ποινή που θα επιβληθεί.