Με γκολ του Χοσέλου στο 88ο λεπτό η Ισπανία, η οποία είχε προηγηθεί νωρίς και επίσης νωρίς δέχθηκε και την ισοφάριση, νίκησε με 2-1 την Ιταλία και πήρε την πρόκριση για τον κυριακάτικο (18/6) τελικό του Nations League, όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Πίνο, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Μπονούτσι ακριβώς έξω από την περιοχή και νίκησε τον Ντοναρούμα. Δυνατή, όμως, ήταν και η αντίδραση των Ιταλών, οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι στο 10′ για χέρι του Λε Νορμάν σε σουτ του Τζανιόλο και ισοφάρισαν στο 11′ με την εύστοχη εκτέλεση του Ιμόμπιλε (1-1).

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι πίστεψε ότι έκανε την ανατροπή στο 21′, όταν ο Φρατέζι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά την πολύ ωραία πάσα του Ζορζίνιο, αλλά τελικά ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, με το 1-1 να μένει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου, στο 48′, οι Μερίνο και Μοράτα είχαν διπλή ευκαιρία για να βάλουν ξανά μπροστά στο σκορ τους Ίβηρες, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν ένιωσαν κάποια απειλή από τους Ατζούρι και τελικά πήραν τη νίκη και κατ’ επέκταση την πρόκριση στο 88′, όταν ο Ρόδρι σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Χοσέλου, ο οποίος είχε μπει λίγα λεπτά νωρίτερα ως αλλαγή, έγραψε από κοντά το 2-1.

Ισπανία: Σιμόν, Νάβας, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Άλμπα, Ρόδρι, Μερίνο (74′ Φαμπιάν Ρουίθ), Γκάβι (68′ Κανάλες), Ροδρίγο (46′ Ασένσιο), Πίνο (74′ Ανσού Φάτι), Μοράτα (84′ Χοσέλου).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Τολόι, Μπονούτσι (46′ Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Φρατέζι (76′ Βεράτι), Ζορζίνιο (60′ Κριστάντε), Μπαρέλα, Ζανιόλο, Ιμόμπιλε (60′ Κιέζα), Σπινατσόλα (46′ Ντιμάρκο).