Ήταν 10 Μαρτίου 2022 όταν η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf έγραφε ότι ο Κουίνσι Πρόμες, εξτρέμ της Σπαρτάκ Μόσχας, έχει σχέση με διακίνηση ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τώρα, 30 Μαΐου 2023, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής διώκεται και επισήμως για διακίνηση 1.300 κιλών κοκαΐνης, αξίας 75 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόμες, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί και επειδή επιτεθεί με μαχαίρι σε ξάδερφό του, για ακόμη μία φορά θα κληθεί να… τα πει με τον νόμο και τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τον ίδιο. Και πώς θα μπορούσε να είναι, δηλαδή, από τη στιγμή που κατηγορείται για διακίνηση 1.300 κιλών κοκαΐνης συνολικής αξίας 75 εκατ. ευρώ;

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο διεθνής Ολλανδός εξτρέμ της Σπαρτάκ Μόσχας κατηγορείται ότι σχετίζεται άμεσα με δύο παρτίδες, 650 κιλών η μία και 713 κιλών η άλλη, κοκαΐνης που βρέθηκαν σε κοντέινερ στο λιμάνι της Αμβέρσας το 2020.

Δύσκολη η κατάσταση, επομένως, για τον 31χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο παρελθόν πέρασε και από Τβέντε, Σεβίλλη και Άγιαξ.