Σε αργία τέθηκε ο ιερέας από την Κύπρο που διακρινόταν σε βίντεο που έγινε viral να οργανώνει την εξέδρα των οπαδών της Ομόνοιας στο ΓΣΠ της Λευκωσίας στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Ο διάκονος φορούσε κασκόλ της Ομόνοιας και με ντουντούκα φώναζε συνθήματα με την κερκίδα να τον ακολουθεί και να αναφωνεί το μόνιμο ρεφρέν «γ@@@@@ το ΑΠΟΕΛ».

Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να μην έπαιζε ωστόσο είναι γνωστή η κόντρα των οπαδών των δύο ομάδων τόσο για αγωνιστικούς όσο και για πολιτικούς λόγους.

Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ αποτελούν τις δύο ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα και κύπελλα στην Κύπρο (28-21 και 21-16, αντίστοιχα), ενώ οι οπαδοί της Ομόνοιας είναι γνωστοί για τις αριστερές τους πεποιθήσεις, ενώ οι αντίστοιχοι του ΑΠΟΕΛ θεωρούνται δεξιοί.

Σε ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αναφέρει πως ο συγκεκριμένος διάκονος τέθηκε σε αργία ενώ ο ίδιος «επέδειξε μεταμέλεια και ζήτησε συγγνώμη στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη».

Αναλυτικά ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

«Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, τηρούσα τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Κύπρου, κατόπιν σχετικών ερευνών αναφορικά με την υπόθεση Διακόνου της Μητροπόλεως, ο οποίος φέρεται να είχε ανάρμοστη συμπεριφορά μη σχετιζόμενη με την ιερατική του ιδιότητα και αποστολή κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, επέβαλε την ποινή της αργίας, στον ως άνω αναφερθέντα κληρικό, ο οποίος επέδειξε μεταμέλεια και ζήτησε συγγνώμη στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη, και κατ’ επέκταση στο σκανδαλιζόμενο ποίμνιο της Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως»