Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε τη Μάιντς για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga και με νίκη θα κατακτούσε το πρωτάθλημα αλλά βρέθηκε να χάνει από νωρίς με 0-2 και τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να το κάνει 2-2, με συνέπεια να δει τον τίτλο να καταλήγει στη Μπάγερν Μονάχου, η οποία την ίδια ώρα περνούσε από την έδρα της Κολωνίας με 2-1 χάρη σε γκολ στο 89ο λεπτό.

Στο κατάμεστο Signal Iduna Park οι οπαδοί της Μπορούσια είχαν ετοιμαστεί για να πανηγυρίσουν το 9ο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας τους, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι… Με τη Μπάγερν, η οποία ήταν στο -2 όταν άρχιζε η τελευταία αγωνιστική, να ανοίγει το σκορ στο 8ο λεπτό κόντρα στην Κολωνία εκτός έδρας με γκολ του Κομάν, οι Βεστφαλοί πάγωσαν όταν δέχθηκαν το 0-1 από τη Μάιντς στο 15′ με κεφαλιά του Χάντσε-Όλσεν.

Η Ντόρτμουντ θα μπορούσε να ισοφαρίσει άμεσα αφού κέρδισε πέναλτι στο 19′ αλλά ο Ντάμεν νίκησε τον Αλέ και κράτησε το 0-1, για να γίνει ακόμη μεγαλύτερο το σοκ στο 24′, όταν ο Ονισίβο με κεφαλιά έγραψε το 0-2!

Κορύφωση του δράματος και… πρωταθλήτρια Μπάγερν

Η Μπορούσια απέκτησε ξανά ελπίδες στο 69′ με το 1-2 από τον Γκερέιρο που έκανε ωραίο τελείωμα εντός περιοχής στο 81′ το Signal Iduna Park… πήρε φωτιά επειδή η Κολωνία με πέναλτι του Λιούμπισιτς έκανε το 1-1 κόντρα στη Μπάγερν.

Αν τα αποτελέσματα έμεναν έτσι η Ντόρτμουντ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα παρά την ήττα, αλλά στο 89′ ο Μουσιάλα με δυνατό σουτ έκανε το 1-2 για την ομάδα του Μονάχου! Η Μπορούσια ήθελε, πλέον, δύο γκολ στις καθυστερήσεις κόντρα στη Μάιντς για να πάρει το πρωτάθλημα αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει 2-2 με τον Ζίλε.

Επική αυτοκτονία, με λίγα λόγια, για τη Ντόρτμουντ και ακόμη ένα πρωτάθλημα για τη Μπάγερν, η οποία παίρνει πρωτάθλημα με κάθε τρόπο πλέον!