Με εξαιρετική άμυνα στην 3η περίοδο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Περιστερίου bwin στον 3ο ημιτελικό της σειράς με 89-80 και πήρε προβάδισμα… πρόκρισης με 2-1 νίκες.

Το 4ο ματς το ερχόμενο Σάββατο (27/5) στο κλειστό «Αν. Παπανδρέου».

Το Περιστέρι μπορεί να έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό για ένα ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι φρόντισαν να «καθαρίσουν» με την υπόθεση της νίκης πραγματοποιώντας «πατώντας» το γκάζι στην 3η περίοδο. Ξεκινώντας από την άμυνά τους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισό του αγώνα στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» είχαν δεχθεί 49 πόντους, ενώ στο 3ο δεκάλεπτο μόλις 10! Αυτό ήταν. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι… σοβαρεύτηκαν στην άμυνα και έβγαλαν την ενέργεια που τους έλειπε, φρόντισαν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να κάνουν το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών.

Βέβαια στο τέλος λίγο έλειψε να ρίξουν μια κλωτσιά οι και να χύσουν την καρδάρα με το γάλα καθώς είδαν το +21 και ο διαφαινόμενος περίπατος του 32′ να γίνεται +9 (83-74) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Όμως δεν υπήρξε συνέχεια. Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν η «σταθερή» αξία του Παναθηναϊκού, ο Πάρις Λι πραγματοποίησε πολυ καλό ματς, ο Ματέους Πονίτκα ήταν παντού αλλά παίκτης-κλειδί για την αμυντική προσπάθεια των «πρασίνων» στην 3η περίοδο ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Πηγή: gazzetta