Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Στα 38 του διανύει την 20ή σεζόν του στο NBA και σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσων των ΗΠΑ, η ομάδα που δημιούργησε την πετυχημένη σειρά «The Last Dance» με τον Μάικλ Τζόρνταν φέρεται να τον ακολουθεί και να καταγράφει τον… τελευταίο χορό του «βασιλιά».

Κι αυτή είναι μια πραγματικά ξεχωριστή σεζόν για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Επιπλέον, η ομάδα του οι Λος Άντζελες Λέικερς, αφού άρχισαν την αγωνιστική περίοδο με ρεκόρ 2-10 και είχαν 0,3% πιθανότητες να περάσουν στα play-offs, έχουν σοκάρει την λίγκα. Όχι μόνο πέρασαν στην postseason, αλλά πλέον βρίσκονται και στους τελικούς της Δύσης.

Εκεί αντιμετωπίζουν τους Ντένβερ Νάγκετς και στο πρώτο ματς της σειράς ηττήθηκαν με 132-126 στο Κολοράντο. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/5).

«Υπάρχει ένα συνεργείο που τον ακολουθεί», αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του ESPN, Τζον Άιρλαντ, που μεταδίδει τους αγώνες των Λέικερς και συνέχισε: «Ο Άντι Τόμπσον, ο σκηνοθέτης του “The Last Dance”, έχει περάσει αρκετό χρόνο με την ομάδα αυτή τη σεζόν». Εξήγησε πως, εξ όσων γνωρίζει δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για να δημιουργηθεί κάποιο ντοκιμαντέρ, «αλλά αν ο ΛεΜπρόν το επιλέξει τότε υπάρχει υλικό για να ειπωθεί η ιστορία του».

Ο Τόμπσον, μάλιστα, παρουσιάζεται πως είχε προσεγγίσει και τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ για να γυρίσει μια σειρά παρόμοια με εκείνη που έκανε για τον Τζόρνταν.

Ωστόσο, αν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κρατήσει τον λόγο του τότε αυτή η στιγμή θα αργήσει να έρθει. Πολλές φορές έχει πει πως θέλει να παίξει με τον γιο του Μπρόνι στην ίδια ομάδα του NBA. Ο 18χρονος Μπρόνι ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα πάει στο κολέγιο USC. Ακόμη κι έναν χρόνο να μείνει εκεί – που είναι το μίνιμουμ – αυτό σημαίνει πως ο «βασιλιάς» έχει… καύσιμα για τουλάχιστον δύο σεζόν ακόμη.