Η Μπρέντφορντ βρίσκεται στην 9η θέση της Premier League και γενικά είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ετών αλλά τώρα τα νέα είναι δυσάρεστα για αυτή, αφού η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τιμώρησε με αποκλεισμό οκτώ μηνών τον καλύτερό της παίκτη, τον Άιβαν Τόνεϊ, για 232 παράνομα στοιχήματα.

Ο 27χρονος Άγγλος επιθετικός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον κατηγόρησε επισήμως για παράνομο στοιχηματισμό την τελευταία 4ετία.

Συνολικά ήταν 232 οι φορές που ο Τόνεϊ φερόταν να έχει στοιχηματίσει, με τον ίδιο να απολογείται λίγους μήνες μετά και να δηλώνει ένοχος. Έτσι, αυτό που απέμενε ήταν να ανακοινωθεί η ποινή του, κάτι που έγινε τώρα.

Όπως, λοιπόν, έκανε γνωστό η ομοσπονδία, ο επιθετικός της Μπρέντφορντ τιμωρείται με αποκλεισμό για τους επόμενους οκτώ μήνες ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 50.000 λιρών. Ο Τόνεϊ, επομένως, θα είναι ξανά διαθέσιμος από τις 16 Ιανουαρίου 2024 ενώ για τους πρώτους τέσσερις μήνες δεν θα μπορεί ούτε καν να προπονείται μαζί με την ομάδα.