Ο τελικός της Eurovision 2023 επηρεάζει την Premier League, αλλά και το Champions League. Εξαιτίας του μεγάλου ραντεβού του Σαββάτου (13/5) στην M&S Arena του Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι είναι αναγκασμένη να αλλάξει το πρόγραμμά της κι αυτό δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή της Πεπ Γκουαρδιόλα.

Με δεδομένο πως η αστυνομία του Λίβερπουλ υποστήριξε πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί δύο events με πολύ κόσμο την ίδια ημέρα, το ματς της Μάντσεστερ Σίτι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» θα γίνει την Κυριακή (14/5). Αυτό σημαίνει πως οι «πολίτες» θα έχουν μια ημέρα ξεκούρασης λιγότερη σε σύγκριση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την αντίπαλό τους στα ημιτελικά του Champions League, που θα επισκεφθεί το «Έτιχαντ» στις 17 Μαΐου. Η «βασίλισσα» θα παίξει αύριο (13/5) για την La Liga με τη Χετάφε εντός έδρας. Το πρώτο ματς ανάμεσα στη Σίτι και τη Ρεάλ έληξε ισόπαλο 1-1 την Τρίτη (9/5) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

«Δεν θέλω να με αποπροσανατολίσει η Ρεάλ επειδή έχουμε χρόνο – όχι πολύ χρόνο επειδή παίζουμε την Κυριακή, σας ευχαριστώ πολύ – όμως το ματς στο “Γκούντισον Παρκ” είναι προτεραιότητα», τόνισε αρχικά ο Γκουαρδιόλα και συνέχισε:

«Έχω κουραστεί να παλεύω για το πρόγραμμα. Το έχω αποδεχθεί. Διότι είμαι σίγουρος πως η Premier League θέλει να βοηθάει τις ομάδες, δεν νομίζω ότι θέλουν να μας κάνουν να αισθανθούμε άβολα. Είναι το πρόγραμμα με αυτό τον αριθμό των αγώνων που αποτελεί πρόβλημα. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε το Σάββατο εξαιτίας της Eurovision στο Λίβερπουλ και δεν έχουμε αρκετή αστυνομία για να φιλοξενηθούν δύο γεγονότα ταυτόχρονα».

«Θα προτιμούσα να έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε, όμως έτσι είναι η κατάσταση. Δεν είναι όπως στην Γαλλία ή στην Γερμανία όπου οι ομάδες τους που παίζουν στην Ευρώπη, αγωνίζονται Παρασκευή. Εδώ, η Premier League είναι πιο σημαντική και το πρόγραμμα είναι πρόγραμμα», κατέληξε.