Πριν από περίπου ένα μήνα, η βρετανική εφημερίδα Independent είχε καταγράψει την ολοένα αυξανόμενη ανησυχία της UEFA ενόψει της διεξαγωγής του τελικού του Champions League στο «Ολυμπιακό Στάδιο» της Κωνσταντινούπολης στις 10 Ιουνίου. Τώρα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα των βρετανικών ΜΜΕ, φέρεται να χαρτογραφεί εναλλακτικές λύσεις, σε περίπτωση που αποφασίσει να μεταφέρει το μεγάλο ματς.

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έκανε ανεπίσημη κρούση στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και να μάθει αν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας σε κάποιο από τα τρία μεγάλα γήπεδα της χώρας (σ.σ. Ντα Λουζ και Ζοσέ Αλβαλάδε στη Λισαβόνα, Ντραγκάο στο Πόρτο) σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή έδρας, λόγω πιθανών αναταραχών στην Κωνσταντινούπολη, μετά από τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές στην UEFA εκφράζονται φόβοι για εισβολές και επίδειξη πολιτικών μηνυμάτων εντός και εκτός του γηπέδου, ανάλογα με την εξέλιξη των εκλογών, είτε κερδίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε χάσει.

Αν η UEFA πάρει τον τελικό από την Τουρκία, θα είναι η 3η φορά

Αν μεταφερθεί ο τελικός από την Τουρκία, θα είναι η 3η φορά που συμβαίνει καθώς είχε συμβεί το ίδιο το 2020 και 2021 που παίχτηκε και τότε στην Πορτογαλία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Να σημειώσουμε πως κι ο περσινός τελικός άλλαξε έδρα. Ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην Αγία Πετρούπολη, αλλά μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, μεταφέρθηκε στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού, όπου λόγω της βιαστικής και πρόχειρης οργάνωσης από τύχη δεν υπήρξαν θύματα όταν οπαδοί της Λίβερπουλ εγκλωβίστηκαν και ποδοπατήθηκαν στις εισόδους. Η UEFA υποχρεώθηκε να τους αποζημιώσει.

Τώρα, απομένει λιγότερο από ένας μήνας για τη διεξαγωγή του τελικού και είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεταφερθεί ο εξοπλισμός που έχει… ταξιδέψει στην Τουρκία και αφορά τόσο την τηλεοπτική κάλυψη όσο και τους σπόνσορες του Champions League, εν αναμονή της διεξαγωγής των δεύτερων ημιτελικών Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το α’ ματς), και Ίντερ-Μίλαν (2-0 το α’ ματς) την επόμενη εβδομάδα, που θα καθορίσουν και ποιο θα είναι το ζευγάρι που θα διεκδικήσει το μεγάλο τρόπαιο.