Έτοιμη να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας της, επιστρέφοντας στην κορυφή για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια, είναι η ΑΕΚ που νίκησε με 2-1 εκτός έδρας τον Άρη την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχανε με 1-0 από τον Ολυμπιακό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι στο +3 και για να γίνει πρωταθλήτρια θέλει απλά μια ισοπαλία με τον Βόλο στην OPAP Arena!

Η Ένωση ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη και το έδειξε από νωρίς αφού χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για την πρώτη της φάση με τον Τσούμπερ, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Κουέστα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα γενικά πατούσε καλύτερα, είχε νέα φάση στο 8′ με το σουτ του Πινέδα που έφυγε λίγο άουτ και συνέχιζε να πιέζει, αλλά το γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά.

Στο 13′ ο Πινέδα ανέτρεψε τον Ματέο Γκαρσία, ο διαιτητής πήγε στο VAR και όταν επέστρεψε από αυτό έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Γκρέι έκανε το 1-0 στο 17′. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν υποδειγματική, αφού δεν άργησαν να φτάσουν στην ισοφάριση: Στο 23′ ο Πινέδα έκλεψε και έδωσε στον Φαν Βέερτ, ο οποίος με υπέροχη ατομική ενέργεια εντός περιοχής έκανε το 1-1.

Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα ο δικέφαλος αετός προσπάθησε και για το δεύτερο γκολ και η αλήθεια είναι ότι δημιούργησε τις ευκαιρίες για να το πετύχει αλλά ο Κούεστα αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Τσούμπερ και Φαν Βέερτ. Ο Άρης, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε επίσης να πετύχει δεύτερο γκολ αλλά οι Νταρίντα και Γκρέι δεν το έκαναν, για να έρθει τελικά το 1-2 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 43′, συγκεκριμένα, ο Τσούμπερ με σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα και την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Από εκεί και πέρα, στο β’ μέρος το πρώτο ζητούμενο για την ΑΕΚ, όπως φάνηκε, ήταν το να διαχειριστεί το παιχνίδι, να δώσει τον ρυθμό που ήθελε και να προσέξει περισσότερο το να κρατήσει το σκορ παρά να βάλει ένα τρίτο γκολ και να καθαρίσει οριστικά την υπόθεση-νίκη.

Στο 65′, βέβαια, θα μπορούσε να το πετύχει αυτό, αφού στην καλύτερη της φάση στο δεύτερο ημίχρονο είχε δοκάρι με τον Φαν Βέερτ μετά το γύρισμα του Άμραμπατ, με την ομάδα του Αλμέιδα να έχει από ένα σημείο κι έπειτα το μυαλό της στο Καραϊσκάκη, από όπου περίμεναν τα ευχάριστα. Και ήρθαν: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0 και ο δικέφαλος αετός είναι στο +3 μία αγωνιστική πριν το τέλος και για να πάρει το πρωτάθλημα θέλει απλά μια ισοπαλία με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή (14/5)!

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ (58′ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ, Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (85′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (58′ Ιτούρμπε).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (59′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (68′ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (83′ Φαν Βέερτ), Φαν Βέερτ (83′ Ζίνι), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος).