Ο Ιωνικός, ο οποίος έπαιζε και με παίκτη παραπάνω από νωρίς στο β’ μέρος, προηγήθηκε δύο φορές στο Ηράκλειο αλλά τελικά έμεινε στο 2-2 με τον ΟΦΗ, πράγμα που σημαίνει ότι για να παραμείνει στην Stoiximan Super League θα πρέπει να νικήσει εντός έδρας τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Κρητικούς να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 7′ με κεφαλιά του Μπάκιτς που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και νέα μεγάλη φάση στο 10′ με δοκάρι του Μπάκιτς σε εκτέλεση φάουλ, για να σκοράρουν τελικά… οι Νικαιώτες αμέσως μετά: Στο 13′ ο Μύγας γύρισε στον Μασάς που έκανε το 0-1 από κοντά.

Ο ίδιος παίκτης είχε τετ α τετ στο 27′ αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα αυτή τη φορά, για να έρθει το 1-1 στο 45′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπάκιτς. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έληξε με το σκορ ισόπαλο και το δεύτερο άρχισε με αποβολή για τον ΟΦΗ, ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες στο 52′ αφού ο Πασαλίδης είδε κόκκινη κάρτα για το άσχημο μαρκάρισμα στον Φαντινγκά.

Ο Ιωνικός, επομένως, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα και από το 65′ είχε ξανά το προβάδισμα αφού ο Μασάς βρήκε ξανά δίχτυα και έκανε το 1-2 από κοντά μετά τη μπαλιά του Μάντζη. Οι Νικαιώτες είχαν στα χέρια τους μια νίκη-χρυσάφι αλλά στο 81′ ο Ντίκο με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Μπιφούμα, έγραψε το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης (75′ Διαμαντής), Θοράριρσον, Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Ντίκο (95′ Μοσκέρα), Φελίπε (75′ Μπιφούμα).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (85′ Μάνος), Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς (85′ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά (71′ Γούλερι), Μασάς, Μάντζης.