Με «μείον» δύο νίκες θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν στην Euroleague ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επέβαλε πρόστιμο στους «πράσινους» όπως επίσης και παραβίαση του Financial Fair Play. Στον συνολικό απολογισμό δεν υπάρχει κάποια επίπτωση στις τάξεις της ομάδας, καθώς εδώ και πολύ καιρό δεν «κυνηγάει» τίποτε απολύτως στην Euroleague.

Απλούστατα θα κλείσει τη σεζόν με δύο νίκες λιγότερες στην regular season. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία διακανονισμού μεταξύ Παναθηναϊκού και Euroleague. Η τιμωρία αφορά παράβαση που έγινε στο Financial Fair Play λόγω υπέρβασης της μετοχικής συνεισφοράς.

Να σημειωθεί ότι η τιμωρία δεν αφορά παράβαση για τη φετινή σεζόν, αλλά για τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Παναθηναϊκός και η Management Control Commission (MCC) έφτασαν σε συμφωνία – διακανονισμό που θα επιβληθεί στην ελληνική ομάδα και θα αφορά αγωνιστικές και οικονομικές ποινές σύμφωνα με τα Άρθρα 7 και 8 του EuroLeague Financial Stability and Fair Play Regulations όπως και το Άρθρο 60 του Euroleague Basketball Disciplinary Code. Οι ποινές έχουν να κάνουν με αφαίρεση δύο νικών από το σύνολο νικών της ομάδας στη βαθμολογία της Euroleague.

Η Management Control Commission (MCC) είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τα οικονομικά των ομάδων και την προσαρμογή τους στους κανονισμούς. Στην επιβολή της ποινής η MCC αξιολόγησε θετικά τη διάθεση συνεργασίας από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο οποίος βοήθησε την έρευνα.

Η αγωνιστική ποινή για αφαίρεση δύο νικών, θα επιβληθεί στη βαθμολογία της σεζόν 2022-2023 και δεν θα έχει άμεση επιρροή σε οποιαδήποτε αντίπαλη ομάδα. Ούτε σε ατομικά και ομαδικά στατιστικά και ρεκόρ».