Τους ημιτελικούς του Europa Conference League μπορεί να σκέφτεται ήδη η Φιορεντίνα που συνέτριψε με 4-1 εκτός έδρας τη Λεχ Πόζναν στον πρώτο προημιτελικό, ενώ σημαντικό προβάδισμα πήρε και η Άντερλεχτ με το 2-0 επί της Άλκμααρ, την ίδια ώρα που τα Γάνδη – Γουέστ Χαμ (1-1) και Βασιλεία – Νις (2-2) έληγαν ισόπαλα.

Η Φιορεντίνα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και μπορεί να σκέφτεται ήδη τους ημιτελικούς, αφού στον πρώτο προημιτελικό έκανε πάρτι στην έδρα της Λεχ Πόζναν, όπως δείχνει και το τελικό 1-4. Ο Καμπράλ άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς στο 4′ μετά το δοκάρι του Γκονζάλες και η ισοφάριση των Πολωνών με το σουτ του Βέλντε στο 20′ δεν επηρέασε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απάντησαν ιδανικά: 1-2 στο 41′ με κεφαλιά του Μπιράγκι, 1-3 στο 58′ από τον Μποναβεντούρα, 1-4 στο 64′ με σουτ του Ικονέ και η ρεβάνς έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Φαβορί η Γουέστ Χαμ, ζωντανή η Γάνδη

Το έτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η Γουέστ Χαμ, η οποία αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Γάνδη και προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Ίνγκς από κοντά μετά το γύρισμα του Μπόουεν, αλλά οι Βέλγοι ισοφάρισαν στο 56′ με τον Κάιπερς (πρώην παίκτης των Εργοτέλη και Ολυμπιακού), παραμένοντας ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης με το τελικό 1-1.

Προβάδισμα πρόκρισης για την Άντερλεχτ

Στο Βέλγιο η Άντερλεχτ φιλοξένησε την Αλκμάαρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου και έκανε το πρώτο και ενδεχομένως σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς επικρατώντας με 2-0. Ο Μουρίγιο στο 22′, μετά τη σέντρα του Ντρέγιερ, έκανε το 1-0 για τους Βέλγους, οι οποίοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 70′ με δυνατό σουτ του Ασιμέρου.

Όλα ανοιχτά για Βασιλεία και Νις

Τέλος, στην Ελβετία, η Βασιλεία αντιμετώπισε τη Νις και άνοιξε το σκορ στο 25′ με πέναλτι του Αμντούνι, αλλά οι Γάλλοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 38′ με πλασέ του Μόφι, ο οποίος στο 45’+1′ με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι σκόραρε ξανά για το 1-2. Η Άντερλεχτ, όμως, δεν τα παράτησε και στο 71′ ισοφάρισε 2-2 με σκόρερ ξανά τον Αμντούνι, αυτή τη φορά με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λανγκ, με την υπόθεση-πρόκριση να παραμένει ανοιχτή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γάνδη – Γουέστ Χαμ 1-1
Άντερλεχτ – Αλκμάαρ 2-0
Βασιλεία – Νις 2-2
Λεχ Πόζναν – Φιορεντίνα 1-4