Η ποινική δίωξη κατά του Μπόρις Κλέιμαν για τον βιασμό μιας ανήλικης στο Κολωνάκι έχει σοκάρει τους πάντες στην ομάδα του Βόλου, με τον πρόεδρο Αχιλλέα Μπέο να κάνει δηλώσεις και να καλεί τη δικαιοσύνη να αποφασίσει την πιο αυστηρή ποινή, ενώ αναφέρθηκε και στον Ροντρίγκο Εσκοβάλ που επίσης τέθηκε εκτός ομάδας.

Ο Βόλος έθεσε άμεσα εκτός ομάδας τους δύο παίκτες, τον Κλέιμαν επειδή είναι κατηγορούμενος και τον Εσκοβάλ επειδή ήταν στην παρέα του, με τον Μπέο να κάνει τώρα δηλώσεις για το θέμα και να εκφράζει την οργή του.

«Οταν με πληροφορήσανε σάστισα για ένα λεπτό, δεν ήξερα τι να πω. Είναι πατέρας τριών χαριτωμένων παιδιών και παντρεμένος και για αυτό το κομμάτι βγήκα ακόμη περισσότερο εκτός εαυτού. Το περιστατικό με την κατοχή ουσιών, περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην πράξη που έκανε σε ένα κοριτσάκι 15-16 ετών που ήταν σε σχολική εκδρομή. Είναι λυπηρό. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους μου. Εχει παιδιά πως μπορεί να κακοποιήσει ένα μικρό κορίτσι; Είναι καταδικαστέα, αποτρόπαια πράξη. Ακόμα κι αν ήταν ενήλικη. Αν δεν θέλει η γυναίκα θα το επιβάλεις επειδή είσαι άντρας;», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Βόλου και συνέχισε.

«Σε αυτά τα θέματα δεν δέχομαι την παραμικρή συζήτηση και τέθηκαν μαζί με τον Εσκοβάλ εκτός ομάδας, ο οποίος ήταν στην παρέα του. Είναι ακατανόητο. Ο Κλέιμαν πήρε τηλέφωνο τον τεχνικό διευθυντή της ομάδα και ζήτησε δικηγόρο και του είπα όχι δικηγόρο, να φάει και 2-3 χρονια παραπάνω από μένα…. Είμαι αμείλικτος σε τέτοια θέματα. Εμαθα ότι έγινε και συμπλοκή με την παρέα της κοπελίτσας και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα και θα ακολουθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Η δικαιοσύνη να πάρει την αυστηρότερη ποινή γιατί είναι και ίνδαλμα για μικρά παιδιά».

Όσο για τον Εσκοβάλ, ο Μπέος είπε ότι «από τη στιγμή που ήταν παρέα θα μπορούσε να το αποτρέψει. Πίνετε μαζί και δεν μπορείς να τον σταματήσεις; Για μένα συμμετέχεις… Δεν θέλω τέτοιους παίκτες στην ομάδα, αλλά ούτε τέτοιους ανθρώπους στην πόλη. Μπράβο στο κορίτσι που κατήγγειλε το περιστατικό. Η παρέα του κοριτσιού τον περίμενε έξω από το μαγαζί και έπεσε πολύ ξύλο. Χάνουμε δύο καλούς παίκτες για τη συνέχεια των play-offs, αλλά δεν θέλω τέτοιους χαρακτήρες στην ομάδα. Προέχουν οι αρχές και οι αξίες, η αξιοπρέπεια μας».