Έπειτα από 13 χρόνια εμπλοκής του με την ομάδα του NBA, Σάρλοτ Χόρνετς, ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε πως έφτασε η στιγμή να πουλήσει το σύλλογο. Θα το κάνει, δε, βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο «Air», κατά πολλούς ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, που πλέον είναι δισεκατομμυριούχους, αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Σάρλοτ Χόρνετς το 2010 δίνοντας 180 εκατομμύρια ευρώ. Στην κατοχή του έχει το 97% της ιδιοκτησίας του κλαμπ με το άλλο 3% να βρίσκεται σε χέρια διάφορων επενδυτών με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Περισσότερο από μια 10ετία έπειτα, η ομάδα, παρά την ελάχιστη επιτυχία που είχε στο παρκέ, έχει δεκαπλάσια αξία – κάτι που οφείλεται στην τεράστια άνοδο του NBA παγκοσμίως – με τον Τζόρνταν να αξιώνει περί τα 1,8 δισ. δολάρια για να πουλήσει το μερίδιό του.

Ήδη, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, ο Τζόρνταν βρίσκεται σε συζητήσεις με έναν μικροεπενδυτή στη Σάρλοτ Χόρνετς, αλλά κι άλλον έναν επιχειρηματία που έχει στην κατοχή του ένα μειοψηφικό ποσοστό στους Ατλάντα Χοκς προκειμένου να παραχωρήσει τις μετοχές του. Καθώς η διαδικασία της πώλησης δεν αναμένεται να είναι γρήγορη, στις ΗΠΑ εικάζουν πως θα ενδιαφερθούν και άλλοι επενδυτές για την απόκτηση της ομάδας. Κι αυτό ίσως, τελικά, να οδηγήσει σε αύξηση του ποσού που θα πάρει ο Τζόρνταν.

Επιπλέον, σε αυτό το σημείο γίνονται και υποθέσεις για το ποιες είναι οι διαθέσεις του, με ορισμένες πηγές να σημειώνουν πως δεν θέλει να πουλήσει ολόκληρο το 97%, αλλά να κρατήσει ένα μειοψηφικό ποσοστό στους Σάρλοτ Χόρνετς.

Η πιο ακριβή αγορά ομάδας στο NBA έγινε πρόσφατα με τον επιχειρηματία Ματ Ίσμπια που δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών να αγοράζει τους Φοίνιξ Σανς και την ομάδα Φοίνιξ Μέρκιουρι, που αγωνίζεται στο WNBA, για τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ρόμπερτ Σάρβερ.