Το πιο πολυσυζητημένο ματς της σεζόν, μετά τα όσα έγιναν με την αναβολή του, διεξήχθη τελικά κανονικά και η ΑΕΚ, η οποία είχε και δύο δοκάρια, με γκολ του Τσούμπερ νίκησε με 1-0 τον Ατρόμητο, πράγμα που σημαίνει ότι μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Super League 1 επιστρέφει στην κορυφή και στο +1 από τον Παναθηναϊκό.

Η Ένωση ήξερε ότι η νίκη αποτελούσε μονόδρομο και ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο παιχνίδι ήταν πειστικός. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πήρε από την αρχή τον έλεγχο και πίεσε αρκετά τους γηπεδούχους, κλείνοντάς τους στο μισό γήπεδο. Από εκεί και πέρα, απέμενε να βρεθεί ο τρόπος για να έρθει το γκολ και λίγο έλειψε αυτό να συμβεί στο 21′ με την εκτέλεση φάουλ του Σιντιμπέ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σιντιμπέ.

Οι κιτρινόμαυροι πρέσαραν συνεχώς, έκλεβαν μπάλες και γενικά ήταν μονίμως σε θέση επίθεσης, πιέζοντας για το γκολ, το οποίο τελικά πέτυχαν στο 31′: Κόρνερ του Ελίασον, ο Σιντιμπέ βρήκε τη μπάλα για να τη στρώσει στον Τσούμπερ και αυτός με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Σκορ που θα μπορούσε να γίνει και 0-2 πριν το ημίχρονο αφού ο Γκατσίνοβιτς είχε δοκάρι (2ο για τους φιλοξενούμενους) στο 43′ με πλασέ μετά το κατέβασμα του Αραούχο, ενώ αμέσως μετά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βίντα έκανε κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Με τον ίδιο τρόπο, με κεφαλιά -του Αραούχο όμως αυτή τη φορά- έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η ΑΕΚ πλησίασε στο δεύτερο γκολ και στο 50′, διατηρώντας τον έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι σε έναν Ατρόμητο που έδειχνε και ήταν ανήμπορος να δημιουργήσει κάτι καλό επιθετικά, μέχρι που ο Κρις Κόουλμαν αποφάσισε να αρχίσει τις αλλαγές στο 66′. Αποτέλεσμα; Οι Περιστεριώτες ανέβασαν τις γραμμές τους, πήραν μέτρα στο γήπεδο και έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στην επίθεση.

Στο 80′ ο Κλωναρίδης σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, με τους γηπεδούχους να έχουν παραμείνει… ζωντανοί από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έβαλαν δεύτερο γκολ, προσπαθώντας να τους κάνουν τη ζημιά στα τελευταία λεπτά. Και θα μπορούσαν να την κάνουν στο 89′, όταν ο Κλωναρίδης απέφυγε τον Μουκουντί και γύρισε για τον Κιάρτανσον, ο οποίος έκανε την προβολή και είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-1, επομένως, παρέμεινε και η ΑΕΚ είναι πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και την έναρξη των πλέι οφ.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (86′ Μαυρομμάτης), Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κούεν (77′ Φριτζόνσον), Ροτάριου (66′ Τζαβίδας), Αγκιμπού, Κιάρτανσον (66′ Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (66′ Τζοβάρας).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (76′ Φερνάντες), Γιόνσον (76′ Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86′ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ (76′ Μάνταλος), Αραούχο.