Σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής Super League 1, ο ΠΑΟΚ με γκολ των Νάρεϊ και Κουλιεράκη νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα και έβαλε και πάλι φωτιά στη μάχη του τίτλου, αφού και οι τέσσερις μεγάλοι ελπίζουν σε κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο για πρώτη φορά, όπως είναι ξεκάθαρο πλέον, θα κριθεί στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι προσεκτικές και ο ρυθμός αργός, αλλά αυτό μάλλον δεν ενόχλησε κανέναν στις εξέδρες της Τούμπας από τη στιγμή που λίγο μετά το 10λεπτο, στο 14′ συγκεκριμένα, ήρθε το γκολ. Ένα γκολ που το έβαλε ο Νάρεϊ αλλά όλα τα λεφτά ήταν η περίτεχνη ενέργεια του πεσμένου στον αγωνιστικό χώρο Κωνσταντέλια, ο οποίος κάνει εκπληκτικά πράγματα κάθε εβδομάδα.

Με τους ασπρόμαυρους, επομένως, να είναι από νωρίς μπροστά με 1-0, αναμενόταν η αντίδραση των κιτρινόμαυρων. Και ήρθε, υπό την έννοια πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απείλησε στο 22′ με το σουτ του Πινέδα που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι, ενώ στο 29′ οι Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο είχαν φάση για να ισοφαρίσουν αλλά κανείς εκ των δύο δεν την τελείωσε σωστά.

Η Ένωση είχε κατοχή μπάλας και πίεζε τους Θεσσαλονικείς που έδειχναν να έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους μετά το 30′, οπότε το γεγονός ότι πέρασε η ώρα και ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο μόνο θετικό ήταν για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν ήταν ικανοποιημένος από όσα έβλεπε από την ομάδα του στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους.

Όπως και να έχει, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ΑΕΚ που ήταν πίσω στο σκορ ήταν στην επίθεση ψάχνοντας την ισοφάριση, ενώ ο ΠΑΟΚ που είχε το προβάδισμα κοιτούσε πώς θα αμυνθεί σωστά και από εκεί και πέρα… κάτι θα γινόταν στην επίθεση. Και έγινε. Στο 62′ ο Νάρεϊ σέντραρε, ο Αθανασιάδης έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά από τον Σιμάνσκι και έγραψε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Από εκεί και πέρα, ο Αλμέιδα προσπάθησε με τις αλλαγές του να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων και η αλήθεια είναι πως οι κιτρινόμαυροι πίεσαν πολύ μετά το 70′ και μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή των ασπρόμαυρων μετά το 80′. Ο χρόνος, όμως, πίεζε ασφυκτικά πλέον τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τις είχαν τις φάσεις τους. Μια κεφαλιά του Βίντα στο 82′ που έφυγε λίγο άουτ, ένα σουτ του Τσούμπερ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κοτάρσκι στο 89′, ένα νέο σουτ του Σιντιμπέ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στο 92′.

Σημασία, όμως, δεν έχουν οι φάσεις αλλά τα γκολ και αυτά τα έβαλε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, ενώ η ΑΕΚ θα πρέπει να νικήσει οπωσδήποτε στο ματς με τον Ατρόμητο που είχε αναβληθεί ώστε να πάει στο -1 από την κορυφή και να μη χάσει άλλο έδαφος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (81′ Σβαμπ), Νάρεϊ (88′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (92′ Φιλίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (80′ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιόνσον (63′ Γκατσίνοβιτς), Σιμάνσκι, Πινέδα (71′ Ελίασον), Γκαρσία (80′ Τσούμπερ), Αραούχο (80′ Φαν Βέερτ).