Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League έκανε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» με γκολ του Κομάν, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής των Γάλλων, με το VAR να ακυρώνει γκολ του Μπαπέ για τους γηπεδούχους στο τέλος.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Μπάγερν πατούσε καλύτερα και αυτό δεν άλλαξε σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Παρί είχε μόλις μία τελική προσπάθεια εντός εστίας και αυτό μάλλον τα λέει όλα για την απόδοσή της… Οι Γερμανοί, από την άλλη, ήταν συνεχώς μπροστά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είχε και ευκαιρίες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο και από το 53′ είχαν τελικά και το προβάδισμα, αφού ο Ντέιβις σέντραρε από αριστερά και ο Κομάν έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την αντίδραση του Ντοναρούμα να μην είναι και η καλύτερη δυνατή (0-1). Η Μπάγερν προσπάθησε να χτίσει πάνω στο προβάδισμά της και είχε οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Τσούπο Μότινγκ, ο οποίος στη συνέχεια είχε και νέα ευκαιρία, όπως και ο Παβάρ, αλλά ο Ντοναρούμα απέκρουσε.

Στο τελευταίο 10λεπτο, πάντως, η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει και πίστεψε ότι ισοφάρισε στο 82′ με τον Μπαπέ, αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε, έστω οριακό, οφσάιντ του Νούνο Μέντες στην αρχή της φάσης, με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει και το 0-1 να παραμείνει ως το τέλος του αγώνα.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο Περέιρα (76’ Βιτίνια), Χακίμι (46’ Κιμπεμπέ), Βεράτι, Ζαΐρ Εμερί (57’ Φαμπιάν Ρουίθ), Νούνο Μέντες, Μέσι, Σολέρ (57’ Μπαπέ), Νεϊμάρ.

Μπάγερν Μονάχου: Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Ζοάο Κανσέλο (46’ Ντέιβις), Σανέ (90’ Στάνισιτς), Μουσιάλα (87’ Γκράβενμπερχ), Κομάν (76’ Γκνάμπρι), Τσούπο Μοτίνγκ (76’ Μίλερ).