Στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την παρουσία του στον τελικό του Australian Open (ήττα με 3-0 σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς), τη δεύτερη φορά που διεκδίκησε έναν τίτλο Grand Slam στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το τένις και την αφοσίωσή του στο άθλημα, αλλά και για την σχέση με τον πατέρα του Απόστολο, καθώς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 το βράδυ της Πέμπτης (2/2).

«Αυτή τη στιγμή η ζωή μου είναι η ρακέτα, είναι η καθημερινότητά μου. Είναι 90% πόνος και 10% χαρά από αυτό που παίρνω αλλά είμαι παραπάνω έτοιμος να το κάνω τα επόμενα 20 χρόνια», τόνισε αρχικά ο Έλληνας σούπερ σταρ και συνέχισε:

«Αποτελεί στόχος των ονείρων που ήθελα από παιδί και είμαι μπρος ολοταχώς για το άθλημα που έχω επιλέξει. Η αφοσίωσή μου, η δουλειά που βάζω καθημερινά και υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας. Η γυμναστική είναι πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς που έχω επιλέξει. Βελτιώνω συνεχώς την τεχνική μου αλλά σε αυτό το άθλημα δεν υπάρχουν όρια. Άμα χρειαστεί να μείνεις 6 ώρες στον αγώνα, πρέπει να είσαι σαν μηχανή. Και για αυτό βάζεις πολλή δουλειά καθημερινά».

H σχέση του με τον πατέρα του και η εξήγηση για τα ξεσπάσματα

Τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν δύο επεισόδια που συζητήθηκαν πολύ στο τουρ του τένις. Το ένα η λογομαχία του Στέφανου Τσιτσιπά με τον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολο, στο τουρνουά της Στοκχόλμης κι έπειτα όταν φάνηκε να πετάει ένα μπαλάκι προς τη μεριά της ομάδας του στη διοργάνωση ATP Finals που διεξήχθη στο Τορίνο.

«Υπάρχουν παίκτες που εντυπωσιάζομαι πώς κρατούν την ψυχραιμία τους. Υπάρχει ενδιαφέρον, θέλω να επιτύχω και πολλές φορές θες να φτάσεις στο σημείο που έχεις βάλει στόχο από την αρχή της χρονιάς και είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις. Είναι ένα είδος εκτόνωσης. Η αλήθεια είναι πώς δεν είναι η πιο όμορφη εικόνα του κόσμου, φαίνεται άθλιο», εξήγησε.

«Είναι δύσκολο να παίζεις με τόση ένταση και προσπάθεια και να πηγαίνεις από το 100 στο μηδέν σε δευτερόλεπτα. Υπάρχει η συναισθηματική προσέγγιση και τα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Εάν έχεις προπονητή που δεν έχεις οικογενειακή σύνδεση και υπάρχει πιο επαγγελματική σχέση, μπορεί να μην εκτονωθείς με τον ίδιο τρόπο όπως με τον πατέρα σου.

Τα τελευταία χρόνια η σχέση με τον πατέρα μου έχει μπερδευτεί, έχει γίνει ένα κοκτέιλ. Έχει γίνει πιο επαγγελματική παρά πατρική και προσπαθώ να το επαναφέρω. Είμαι ευγνώμων που και οι δύο γονείς μου είναι μέσα στο άθλημα», δήλωσε.