Η αυλαία της προημιτελικής φάσης του Coppa Italia άνοιξε με την συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα στην Ίντερ και στην Αταλάντα, όπου αναδείχθηκε νικήτρια η ομάδα του Μιλάνου με 1-0 στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Έτσι, «σφράγισε» το αποτέλεσμα που της έδωσε το πρώτο «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Οι «νερατζούρι» υποχρέωσαν τους «μπεργκαμάσκι» στην πρώτη τους ήττα μετά από 6 σερί ματς, με το γκολ του Νταρμιάν στο 57ο λεπτό έπειτα από δυνατό αριστερό σουτ. Έτσι το συγκρότημα του Σιμόνε Ιντσάγκι παρέμεινε μέσα στο στόχο της κατάκτησης του δεύτερου τροπαίου της σεζόν και δεύτερου διαδοχικού Κυπέλλου, καθώς προέρχεται από τον τίτλο στο Supercoppa Italia με το εμφατικό 3-0 επί της Μίλαν στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, αυτή η νίκη αν μη τι άλλο θα ανεβάσει κι άλλο το ηθικό των παικτών της Ίντερ που την Κυριακή δίνουν ντέρμπι με την Μίλαν (5/2) για την Serie A.

Η φορμαρισμένη Αταλάντα με 22 γκολ στα έξι προηγούμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά και δεν θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο για 2η φορά μετά από 60 χρόνια (1963).

Η Ίντερ τώρα περιμένει αντίπαλο στα ημιτελικά. Αυτή θα είναι η Γιουβέντους ή η Λάτσιο με τα παιχνίδια τους να γίνονται στις 4 ή 5 και 25 ή 26 Απριλίου.

Στο μεταξύ, η Ίντερ αποφάσισε να κρατήσει τον κεντρικό αμυντικό Μίλαν Σκρίνιαρ ως το τέλος της σεζόν παρόλο που ο Σλοβάκος άσος έχει υπογράψει ήδη με την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Οι «νερατζούρι» δεν κατάφεραν να βρουν αντικαταστάτη και να τον πουλήσουν τώρα στο γαλλικό σύλλογο που έδινε δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ιταλίας:

  • Ιντερ-Αταλάντα 1-0
  • Φιορεντίνα-Τορίνο 1/2
  • Ρόμα-Κρεμονέζε 1/2
  • Γιουβέντους-Λάτσιο 2/2