Η αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ήταν το βασικό το θέμα της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία μετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο Γενικός Γραμματέας, Πάνος Μπιτσαξής, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης, του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος και εκπρόσωποι άλλων φορέων του αθλητισμού.

Ο Γιώργος Νικητιάδης εξερχόμενος από τη σύσκεψη τόνισε ότι «από την ΕΛ.ΑΣ μας δόθηκαν στοιχεία που δείχνουν μείωση των επεισοδίων συγκριτικά με πέρυσι. Πρέπει να πάρουμε μέτρα και αποφάσεις που θα συντελέσουν στην εξάλειψη της βίας. Μην ξεχνάμε ότι και στη Βρετανία πήραν μέτρα και πέρασαν πέντε χρόνια για να υπάρξουν αποτελέσματα».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επεισοδιακή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, την περασμένη Παρασκευή, επεσήμανε: «Οτιδήποτε δεν εξελίσσεται ειρηνικά, μπορεί να οδηγήσει σε περιστατικά βίας. Δε μπορούμε να παρέμβουμε στα σωματεία, αλλά να κάνουμε διάλογο. Το νέο νομοσχέδιο για τη βία θα κατατεθεί στο τέλος Ιανουαρίου».