Ενα απρόοπτο περιστατικό, συνέβη κατά την διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Φινλανδό Εμίλ Ρουουσουβουόρι, για τον δεύτερο γύρο του Australian Open την Πέμπτη (19/1). Στην αρχή του δεύτερου σετ, θεατές από τις εξέδρες και συγκεκριμένα στην πρώτη σειρά της «Kia Arena», ακριβώς πίσω από την καρέκλα του διαιτητή, κυμάτισαν μία ουκρανική σημαία.

Αμέσως, ο 25χρονος Ρώσος τενίστας πήγε στον διαιτητή, προκειμένου να του ζητήσει να παρέμβει: «Είπα αμέσως στον διαιτητή ότι δεν ήταν για την σημαία, μπορούν να εμφανίσουν τη σημαία που θέλουν, καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση, δεν με ενόχλησε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι άρχισαν να με προσβάλλουν και να λένε άσχημα πράγματα. Και είπα στον διαιτητή: “Δεν με πειράζει η σημαία, αλλά πες τους τουλάχιστον να μην μου μιλάνε άσχημα στην αλλαγή πλευρών”», τόνισε ο Αντρέι Ρούμπλεφ.

Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών, οι διοργανωτές και η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν την απαγόρευση εμφάνισης των σημαιών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας εντός του Australian Open που διεξάγεται στο Melbourne Park της Μελβούρνης.

Τελικά, ο Ρούμπλεφ προκρίθηκε στον τρίτο γύρο παρά αυτό το περιστατικό, καθώς επικράτησε με 6-2, 6-4, 6-7(2), 6-3 και θ’ αντιμετωπίσει τον Βρετανό Νταν Έβανς το Σάββατο (21/1). Ο Ρώσος πρωταθλητής έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές ενάντια στον πόλεμο, καθώς στις 25 Φεβρουαρίου 2022 (μόλις μία ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία) είχε γράψει «No War Please» σε κάμερα στο τουρνουά του Ντουμπάι. Και ακολούθως, κατά την διάρκεια των Masters του Τορίνο, τον περασμένο Νοέμβριο, χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για να περάσει το μήνυμά του: «Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη, όλα όσα χρειαζόμαστε».