Ο Φιλ Μάλραϊν αναμενόταν να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Πολ Σκόουλς και να γίνει ακόμη ένας βασικός παίκτης για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας βγει από την ακαδημία της. Τώρα, είναι καθολικός ιερέας αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο μιας και δεν του άρεσε ο τρόπος ζωής των ποδοσφαιριστών.

Ο Μάλραϊν ήταν κεντρικός μέσος και έπαιξε μια φορά με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League προτού πωληθεί στη Νόριτς το 1999 για περίπου 500.000 λίρες. Με τα «καναρίνια» έγραψε 161 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έγινε από τους πιο αγαπητούς παίκτες των οπαδών. Στο καλύτερο σημείο της καριέρας του έπαιρνε 600.000 λίρες τον χρόνο.

Έφυγε από τη Νόριτς το 2005 και πήγε στην Κάρντιφ, ενώ προτού σταματήσει το ποδόσφαιρο το 2008 έπαιξε στις Λέιτον Όριεντ και Κινγκς Λιν. Έγινε 27 φορές διεθνής με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Στα 31 του άρχισε να εκπαιδεύεται για να γίνει καθολικός ιερέας έχοντας μπουχτίσει από τη ζωή που ζούσαν οι ποδοσφαιριστές. Ο Μάλραϊν εξήγησε πως ένιωθε ένα κενό. «Είναι δύσκολο να πω πότε άρχισε η σκέψη μου για τη μετάβαση (από ποδοσφαιριστής σε ιερέας). Θα έλεγα μάλλον την τελευταία μου χρονιά στη Νόριτς. Ο τρόπος ζωής μου δεν με γέμιζε», είπε.

«Ως ποδοσφαιριστές ζούμε μια θαυμάσια ζωή κι εγώ ήμουν ευλογημένος, αλλά ανακάλυψα πως παρόλο που είχα όλα όσα ήθελα και πάλι υπήρχε ένα κενό. Σοκαρίστηκα. Έλεγα: “Γιατί δεν είμαι χαρούμενος ενώ έχω όλα όσα ένας νέος άνδρας ονειρεύεται;”», συμπλήρωσε. «Βαρέθηκα τα λεφτά και την προσοχή από τις γυναίκες», τόνισε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Mirror».

«Όλο αυτόμε ώθησε σ’ ένα ταξίδι να ανακαλύψω και πάλι την πίστη μου. Αυτή που είχα όσο ήμουν μικρός και τότε όλα άλλαξαν. Το ποδόσφαιρο έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, συναισθηματικά. Η πίστη μου, πάλι, μου έδινε μια σταθερή αίσθηση χαράς», πρόσθεσε. Έχουν περάσει οκτώ χρόνια αφότου πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας. Τώρα, ζει στο Κορκ της Ιρλανδίας.