Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα μία φορά σπουδαίος νωρίς, έχτισε προβάδισμα 14 πόντων, όμως και πάλι το σπατάλησε για να ηττηθεί με 64-60 στο Μόντε Κάρλο από τη Μονακό. Στο 11-7 οι Πειραιώτες, στο 12-6 οι Μονεγάσκοι του Μάικ Τζέιμς.

Η Μονακό μετρούσε δύο πολύ δύσκολες νίκες στα τελευταία πέντε ματς, έκανε απογοητευτική πρώτη περίοδο, στο τέλος της βραδιάς όμως ήταν νικήτρια.

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός και μπορούσε, αλλά και έπρεπε να παίξει καλύτερα το βράδυ της Τρίτης (10/1) στη Σάλα Γκαστόν Μεντεσάν του Μόντε Κάρλο δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά από την ήττα της ομάδας του από τη Μονακό για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague.

Στα άστοχα λέι-απ, στα άστοχα καρφώματα, στα πολλά λάθη στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», για τον οποίο αυτά ήταν και το αίτιο της ήττας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Συγχαρητήρια στη Μονακό. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, όπως το περιμέναμε. Εμείς απόψε είχαμε αρκετούς παίκτες που δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, όπως θα έπρεπε να είναι σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Είναι προφανές από τις ελεύθερες βολές που χάσαμε, χάσαμε εννιά σε ένα τόσο κλειστό ματς, που κρίθηκε σε μια απόφαση, μια άμυνα, μια επίθεση.

Επίσης, χάσαμε πολλά λέι-απ, ακόμη και καρφώματα. Θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα. Η άμυνα της Μονακό στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε την οπτική του αγώνα. Κάναμε πολλά λάθη. 15 λάθη σε τέτοιου είδους ματς είναι πάντα κρίσιμα. Όμως, αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να ξεχάσουμε το αποψινό παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε σε αυτό με την Μπολόνια. Καλή συνέχεια στην Μονακό».

Για τα αίτια της ήττας: Ανέβασαν τον βαθμό της σκληράδας στην άμυνα, αλλά θεωρώ πως εμείς προσπαθούσαμε συνεχώς να βρούμε το μισμάτς και σταματήσαμε να κυκλοφορούμε τη μπάλα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αυτή είναι η ανάλυσή μου αυτή τη στιγμή, που όμως, δεν έχω δει στο βίντεο το παιχνίδι. Έπρεπε να προστατεύσουμε τη μπάλα και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Κάναμε τόσα πολλά λάθη, κάποια αβίαστα και το πληρώσαμε».