Ο Ολυμπιακός Β αποφάσισε να αποχωρήσει από τον αγώνα με την Κηφισιά για το πρωτάθλημα της Super League 2, όπως είχε κάνει και πριν λίγες εβδομάδες στον αγώνα με την Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να περιμένει πλέον την εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων και με τον κανονισμό να αναφέρει τι ισχύει για τέτοιες περιπτώσεις.

Στις 19 Δεκεμβρίου οι ερυθρόλευκοι είχαν αποχωρήσει από τον εκτός έδρας αγώνα με την Καλλιθέα έχοντας παράπονα από τη διαιτησία, με την υπόθεση να εκδικάζεται στις 19 Ιανουαρίου.

Τώρα, όμως, προέκυψε και νέο περιστατικό, αφού ο Ολυμπιακός Β αποφάσισε να αποχωρήσει και από τον εντός έδρας αγώνα με την Κηφισιά για τον ίδιο λόγο.

Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει με αφαίρεση 5 βαθμών από την τρέχουσα σεζόν και άλλους τόσους για την επόμενη για κάθε αγώνα από τον οποίο έχει αποχωρήσει, γεγονός πάντως που μάλλον δεν ενδιαφέρει και ιδιαίτερα τον σύλλογο, από τη στιγμή που οι ομάδες Β δεν μπορούν ούτε να προβιβαστούν ούτε να υποβιβαστούν.

«Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας (ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και της ίδιας) και τιμωρείται όπως προβλέπεται κατωτέρω.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια», αναφέρεται στον κανονισμό.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, δεν κινδυνεύει με κάποια ποινή μετά τις δύο αποχωρήσεις της ομάδας Β. Η μοναδική περίπτωση στην οποία θα υπάρξουν κυρώσεις για την πρώτη ομάδα, είναι αν η ομάδα Β αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Super League 2.