Ο Παναθηναϊκός σε δύο ματς στην Ισπανία αυτή την εβδομάδα για τη Euroleague έφτασε κοντά στην… πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Εχασε από τη Βαλένθια στην παράταση (94-91) και το βράδυ της Παρασκευής (16/12) με 74-68 από την Μπαρτσελόνα. Μετά το ματς, ο προπονητής του Ντέγιαν Ράντονιτς στάθηκε στην ευστοχία των «μπλαουγκράνα».

«Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα για τη νίκη. Έπαιξαν τέλεια στη αρχή του ματς και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με 8/11 τρίποντα, με την άμυνα μας να μην είναι καλή», είπε στην αρχή ο Μαυροβούνιος τεχνικός του «τριφυλλιού» και συνέχισε:

«Έπειτα, όμως, η άμυνα βελτιώθηκε και αν συγκρίνουμε στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε μόνο 31 πόντους σε σχέση με τους 43 του πρώτου. Ήμασταν κοντά στο να πάρουμε τη νίκη ακόμα και με αυτό το ποσοστό της Μπαρτσελόνα στα τρίποντα, που είναι δύσκολο να μείνεις στο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Πονίτκα: «Το πρόβλημα ήταν η πρώτη περίοδος»

Από τη μεριά του ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Ματέους Πονίτκα, μιλώντας στην κάμερα της Nova μετά την ήττα των «πρασίνων», υποστήριξε: «Στο τελευταίο 1’30” ό,τι κι αν συμβεί είναι τζόγος. Το πρόβλημα ήταν η πρώτη περίοδος. Εκεί η Μπαρτσελόνα έχτισε μεγάλη διαφορά. Μετά επιστρέφαμε σταδιακά. Είχαν ελεύθερα σουτ, εμείς κάναμε κάποια λάθη. Πιέσαμε το παιχνίδι ως την τέταρτη περίοδο, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε όμως με τόσο μεγάλη διαφορά είναι πάντα δύσκολο. Πρέπει από την αρχή να δείχνουμε ποιοι είμαστε να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο».

Σημείωσε επίσης: «Αρχίσαμε νωθρά το παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα είχε παραπάνω ενέργεια. Αυτό ήταν θέμα λεπτομερειών. Δεν είναι δικαιολογία η κούραση, όλες οι ομάδες στη Euroleague έχουν το ίδιο πρόγραμμα, άρα δεν μπορείς να λες ότι είσαι πιο κουρασμένος από τον αντίπαλο».