Ορισμένοι από τους παίκτες που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου αποθέωσαν τον Λιονέλ Μέσι μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο 3-0 της Αργεντινής επί της Κροατίας στον ημιτελικό του Μουντιάλ 2022 που έδωσε στην «αλμπισελέστε» το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της Κυριακής (18/12).

«Δεν κουράζεσαι να αποδεικνύεις πως είσαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο πολύ καλός του φίλος και στράικερ της Ουρουγουάης, Λουίς Σουάρες. Συνέχισε σημειώνοντας: «Να σταματήσει όλος ο κόσμος για να χειροκροτήσει για όλα όσα αυτός ο τύπος δίνει στο ποδόσφαιρο».

Κι αν ο Λουίς Σουάρες δεν είναι αντικειμενικός, τότε η αναγνώριση από τον Γερμανό πρώην διεθνή μέσο και άσο της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, αποκτά μεγαλύτερη αξία. «Μόλις παρακολούθησα ακόμη ένα σόου του Μέσι. Τί εμφάνιση! Συγχαρητήρια Αργεντινή», έγραψε ο «Σβάινι» στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ακόμη κι ο θρυλικός Άγγλος κεντρικός αμυντικός που έλαμψε με τη φανέλα της Τσέλσι, Τζον Τέρι, υποκλίθηκε στον Λιονέλ Μέσι. «Εκπληκτικός», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter συνοδεύοντας τη φράση με το emoji ενός τράγου, για να υποδηλώσει πως ο Μέσι είναι ο «GOAT», δηλαδή ο καλύτερος όλων των εποχών. «Ήταν μια θαυμάσια εμφάνιση από τον Μέσι», κατέληξε ο Τέρι.

Στο μεταξύ, ο προπονητής του στην εθνική Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, τον χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά τον κορυφαίο της ιστορίας. «Δεν είναι μόνο τα ρεκόρ του, αλλά κάθε φορά που έχει την μπάλα στα πόδια, δημιουργεί κάτι», είπε.

«Υπάρχει ακόμη η συζήτηση; Ρωτάω για τον καλύτερο όλων των εποχών», ανέφερε ο πρώην Άγγλος διεθνής επιθετικός και νυν σχολιαστής, Γκάρι Λίνεκερ.

Και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην εξέδρα και κατέγραψαν την ενέργεια του στο 3ο γκολ, όπου νίκησε κατά κράτος τον κατά 15χρονια νεότερό του Γιόσκο Γκβάρντιολ, για τον οποίο ετοιμάζουν προτάσεις 100 εκατομμύριών ευρώ και άνω η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, είδαν τα βίντεο τους πολύ σύντομα να γίνονται viral αφού δείχνουν από πολύ κοντά τί ακριβώς έκανε.

«Στον τελικό!»

Κι όσο για τον ίδιο τον Λιονέλ Μέσι, με μήνυμά του στο Instagram, ανέφερε: «Στον τελικό! Βρήκαμε τη δύναμη για να κάνουμε ακόμη ένα μεγάλο ματς. Ευχαριστώ όλους εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν. Πάμε Αργεντινή, διάολε!».

Στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση με την Κροατία, ο Λιονέλ Μέσι, τόνισε: «Παίξαμε πέντε τελικούς σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και νικήσαμε και στους πέντε. Μακάρι να μπορέσουμε να νικήσουμε και στον 6ο. Προετοιμαστήκαμε για ένα πολύ δύσκολο ματς και όντως ήταν, αλλά καταφέραμε να βρούμε τις λύσεις και να επικρατήσουμε. Ξέραμε πως θα είχαν την μπάλα παραπάνω, αλλά και πως αν βγαίναμε γρήγορα στην κόντρα θα μπορούσαμε να τους βρούμε αποδιοργανωμένους».