Η «Al Rihla» είναι με διαφορά η πιο high-tech μπάλα στην ιστορία των Μουντιάλ χάρη στους εσωτερικούς αισθητήρες που διαθέτει, για τους οποίους και πρέπει να φορτίζεται πριν από τους αγώνες. Πρόκειται για μία καινοτομία που αποτελεί το μέλλον των μεγάλων διοργανώσεων ώστε να είναι ακόμη πιο δίκαιες οι αποφάσεις στον αγωνιστικό χώρο

Για το Μουντιάλ 2022 η FIFA και η Adidas, ο επίσημος χορηγός της μπάλας, παρουσίασαν μια μπάλα υψηλής τεχνολογίας με την ονομασία «Al Rihla», η οποία έχει στο εσωτερικό της έναν αισθητήρα 14 γραμμαρίων που επιτρέπει να εντοπίζει την ακριβή θέση της σε κάθε δεδομένη στιγμή του παιχνιδιού. Έτσι γίνεται εφικτή η ακριβέστερη κρίση των γκολ, των οφσάιντ και άλλων φάσεων.

Οι μπάλες, όπως αναφέρει η Marca, μπαίνουν κανονικά στην πρίζα πριν από κάθε αγώνα καθώς αισθητήρας στο εσωτερικό τροφοδοτείται μόνο από μια μικρή μπαταρία που διαρκεί περίπου 6 ώρες.

«Τα δεδομένα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο από τους αισθητήρες σε ένα τοπικό σύστημα εντοπισμού θέσης (LPS), το οποίο περιλαμβάνει μια διάταξη κεραιών δικτύου εγκατεστημένων γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, οι οποίες λαμβάνουν και αποθηκεύουν τα δεδομένα για άμεση χρήση» δήλωσε ο υπεύθυνος της KINEXON, που είναι υπεύθυνη για την εν λόγω τεχνολογία.