Οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν την 3η συνεχόμενη νίκη τους στο NBA καθώς «άλωσαν» το «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» επικρατώντας με 109-103 των Νιού Γιόρκ Νικς. Βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 15-5.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαμψε για ακόμη ένα παιχνίδι της ομάδας του έχοντας 37 πόντους σε 37 λεπτά συμμετοχής (13/25 σουτ, 2/8 τρίποντα, 9/12 ελεύθερες βολές, 13 ριμπάουντ, επτά ασίστ, ένα μπλοκ), ενώ αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος με έξι φάουλ. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Τζρου Χόλιντεϊ με 22 πόντους κι έξι ασίστ, ο Μπόμπις Πόρτις που έκανε double-double με δέκα πόντους και 12 ριμπάουντ και οι Γκρέισον Άλεν και Πατ Κόνατον που πέτυχαν 11 και δέκα πόντους, αντίστοιχα.

Οι Μπακς δεν μπήκαν καλά στην αναμέτρηση. Η νωθρότητα της επίθεσής τους, πάντως, δεν τους έκανε… κακό μιας και η άμυνά τους λειτούργησε πολύ καλά και περιόρισαν τους Νιού Γιόρκ Νικς στους 20 πόντους. Βέβαια και οι ίδιοι σημείωσαν μόλις 22, αν και στα τελευταία 3′:30” έκαναν ένα σερί 11-2. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακόμη δεν είχε πάρει… μπροστά.

Αυτό συνέβη στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Έκλεισε με 14 πόντους καθώς τα «ελάφια» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 47-42. Το ξέσπασε του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο δεύτερο 12λεπτο έδωσε πνοή στην ομάδα του που και πάλι δυσκολευόταν να βρει ρυθμό στην επίθεση και ήταν ιδιαίτερα άστοχη από την περιφέρεια. Το μοτίβο της… αστοχίας συνεχίστηκε.

Με επτά λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, οι Μπακς είχαν τέσσερα εύστοχα τρίποντα σε 25 προσπάθειες! Η άμυνά τους συνέχισε να τους κρατάει μπροστά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να σημειώνει καθοριστικά καλάθια – ένα από αυτά ήταν… εξωπραγματικό καθώς γύρισε γύρω από αντίπαλό του και με κάποιο τρόπο επέκτεινε το σώμα του και άφησε την μπάλα στο διχτάκι κάτω από το καλάθι σε φουλ ταχύτητα και με το αριστερό του χέρι.

Οι Μπακς μπήκαν στην τελευταία περίοδο έχοντας προβάδισμα 74-71 και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μετράει 23 πόντους. Συνέχισε να «κουβαλάει» την ομάδα του όταν άρχισαν να μπαίνουν και τα τρίποντα του Πατ Κόνατον.

Τότε, η ομάδα του Μιλγουόκι κατάφερε να «χτίσει» διαφορά από τους Νιού Γιόρκ Νικς (86-79, 7′:55” πριν από τη λήξη), αλλά η αστοχία… επέστρεψε όπως και οι γηπεδούχοι στη διεκδίκηση του ματς, που έγινε εντελώς αμφίρροπο όταν ο Αντετοκούνμπο έφτασε στα πέντε φάουλ περίπου τρία λεπτά πριν από το τέλος. Ολοκλήρωσε την παρουσία του δύο λεπτά πιο μετά όταν καταλογίστηκε 6ο φάουλ εναντίον του. Το μεγάλο τρίποντο του Γκρέισον Άλεν στα 30” έδωσε τη λύση και εξασφάλισε τη νίκη.

Τα 12λεπτα: 20-22, 25-25, 26-27, 35-32