Τα λόγια του προπονητή του Καναδά, Τζον Χέρντμαν, μετά το ματς με το Βέλγιο για την πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 (ήττα με 1-0) ήταν αναμενόμενο πως δεν θα… κάθονταν καλά στην Κροατία. Ο κόουτς είπε στους παίκτες του «πάμε να γ… την Κροατία». Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν αύριο, Κυριακή (27/11, 18:00), για τη δεύτερη αγωνιστική του γκρουπ στο «Khalifa International Stadium».

Η εφημερίδα «24 Sata» της Κροατίας, λοιπόν, πέρασε στην αντεπίθεση βάζοντας τον Χέρντμαν γυμνό στην πρώτη σελίδα – εικόνα προϊόντος επεξεργασίας – και με φύλλα σφενδάμου, το εθνικό σύμβολο του Καναδά, να καλύπτουν το στόμα και τα γεννητικά του όργανα. Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου, αναφέρει: «Γλώσσα έχεις. Από τα “άλλα”, όμως έχεις;».

Οι Κροάτες έχουν πάρει πολύ σοβαρά τα λόγια του Χέρντμαν, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου προσπάθησε να εξηγήσει. «Εκείνη την στιγμή έπρεπε να πω κάτι στους παίκτες μου. Μόλις είχαν παίξει εξαιρετικά, αλλά είχαν χάσει με 1-0 από το Βέλγιο. Υποτίθεται πως είμαστε εδώ στο Μουντιάλ για να δείξουμε πως είμαστε ατρόμητοι. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο στόχος μου να προσβάλλω την Κροατία και τον κροατικό λαό. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση είναι μέρος του “νέου Καναδά” και της νέας φιλοσοφίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Κροατία άρχισε το Μουντιάλ με ισοπαλία 0-0 κόντρα στο Μαρόκο, όπου δεν έπαιξε καλά και τώρα χρειάζεται τη νίκη απέναντι στον Καναδά προκειμένου να κάνει βήμα προς την εξασφάλιση της πρόκρισης στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Από τη μεριά του, ο Καναδάς ηττήθηκε με 1-0 από το Βέλγιο δείχνοντας πολύ καλή εικόνα στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε 36 χρόνια. Αναζητούν και οι Καναδοί τη νίκη, που θα είναι η πρώτη της ιστορίας τους σε Μουντιάλ, ώστε να βάλουν τις βάσεις για να πάρουν το εισιτήριο για τα νοκ άουτ.