Ο Ολυμπιακός υπέστη την πρώτη εκτός έδρας ήττα του στη φετινή Euroleague καθώς «λύγισε»με 90-84 στο γήπεδο της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Η εξέλιξη της αναμέτρησης, με τους «ερυθρολεύκους» να χάνουν διψήφια διαφορά πόντων οδήγησε τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, να ασκήσει κριτική στους παίκτες του.

«Όταν βρεθήκαμε με δέκα πόντους μπροστά στο σκορ, έπρεπε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση», τόνισε ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και συνέχισε: «Είναι ανεπίτρεπτο να χάνεται μια διψήφια διαφορά πόντων. Κάναμε πολλά λάθη και τους επιτρέψαμε να γυρίσουν στο παιχνίδι».

Αναλύοντας περαιτέρω το παιχνίδι του Ολυμπιακού, υποστήριξε: «Πολλές φορές τους δίναμε την μπάλα στα χέρια, έπρεπε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πιο καθαρό μυαλό και στο τέταρτο δεκάλεπτο θεωρώ πως άλλαξε το μομέντουμ υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πήραν τον έλεγχο σε εκείνο το σημείο και στη συνέχεια τη νίκη. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους».

Λαρεντζάκης: «Κάναμε λάθη, τους επιτρέψαμε να μπουν στο ματς»

Από τη μεριά του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, δήλωσε: «Στο φινάλε τους δώσαμε κάποιους εύκολους πόντους, χάσαμε κάποια καλάθια, δεχτήκαμε μερικούς πόντους στο τρανζίσιον. Αυτό είναι το μπάσκετ, η Μακάμπι επέστρεψε με αυτόν τον τρόπο και επικράτησε».

Έπειτα, συνέχισε λέγοντας: «Δεν έπαιξε ρόλο η έδρα, είναι δύσκολη ατμόσφαιρα αλλά δεν έπαιξε ρόλο. Κάναμε κάποιες κακές επιλογές και στην άμυνα κάναμε κάποια λάθη. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα και κατάφερε να επιστρέψει» και ολοκλήρωσε: «Στα τελευταία πέντε λεπτά δεν υπάρχει θέμα κούρασης. Όταν είναι το ματς τόσο κοντά υπάρχει και το ένστικτο της επιβίωσης. Κάποια άστοχα σουτ δικά μας και κάποια καλάθια που πέτυχαν στο τρίλεπτο αυτό, έτσι χάθηκε το παιχνίδι».