Έχοντας μπροστά του ακόμη μία δύσκολη εβδομάδα στη Euroleague, στην οποία μάλιστα θα δώσει δύο αγώνες, ο Παναθηναϊκός πήγε στην Καρδίτσα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της Basket League έχοντας ως στόχο να πάρει μια ξεκούραση νίκη και τα κατάφερε, όπως δείχνει και το τελικό 82-99.

Η ψυχολογία των πράσινων δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή μετά τη συντριβή από τη Φενέρμπαχτσε πριν λίγες μέρες, οπότε το πρώτο ζητούμενο για τον Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν το να έμπαινε η ομάδα του στο παιχνίδι συγκεντρωμένη και με διάθεση. Και κάπως έτσι έγινε, με τον Παναθηναϊκό να έχει 5/5 δίποντα και 4/7 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, στη λήξη της οποίας ήταν στο +8 (19-27).

Οι πράσινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο, τροφοδοτώντας σωστά τον Παπαγιάννη που είχε 5/5 δίποντα, με το συνολικό ποσοστό της ομάδας να είναι στο 81% στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, γεγονός που εξηγεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό, και την εκτόξευση της διαφοράς (38-57).

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, είχε ήδη κριθεί, αφού θα έπρεπε να συμβούν τρελά πράγματα για να ανατραπεί η κατάσταση, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί στα ίδια επίπεδα τη διαφορά και τον Παπαγιάννη να κάνει μεγάλη εμφάνιση, έχοντας 20 πόντους με 10/10 δίποντα (!) στο τέλος της τρίτης περιόδου (59-76).

Και από εκεί και πέρα, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινοι κυνήγησαν την 100άρα και έφτασαν μια ανάσα από αυτή, επικρατώντας τελικά με 99-82 των Θεσσαλών, οι οποίοι προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 38-57, 59-76, 82-99