Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να κλείσει τον πρώτο γύρο της Super League 1 με καλές διαφορές από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να θεωρείται από όλους πρώτο φαβορί, όσο κι αν αυτό ως γεγονός δεν του εξασφαλίζει από μόνο του τίποτα, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πολλά θα κριθούν από το πώς θα συμπεριφερθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ενόψει της οποίας ο Γιάννης Αλαφούζος έχει στείλει το μήνυμά του στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο πρόεδρος των πράσινων έδειξε από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη στον Σέρβο προπονητή, κάνοντάς του πρόταση για να αναλάβει την ομάδα. Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2021 και τώρα είμαστε στον Νοέμβριο του 2022 και ο Αλαφούζος μάλλον αισθάνεται πιο δικαιωμένος από ποτέ για αυτή την επιλογή του. Η εμπιστοσύνη, επομένως, προς το πρόσωπο του Γιοβάνοβιτς είναι απόλυτη και αυτό φάνηκε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού και θα φανεί και σε αυτή του Ιανουαρίου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, βέβαια, έχει δείξει ότι είναι… δύσκολος στις μεταγραφές, υπό την έννοια πως θέλει να είναι απολύτως σίγουρος για έναν παίκτη πριν κάνει την τελική εισήγησή του. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει κάνει προς το παρόν καμία πρόταση προς τη διοίκηση για τον Ιανουάριο. Έχει ονόματα στη λίστα του, έχει αρχίσει να ασχολείται με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά μαζί με τους συνεργάτες του, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει τίποτα. Ο,τι κι αν αποφασίσει, όμως, θα έχει τη στήριξη της διοίκησης.

Τον θέλει; Θα αποκτηθεί ακόμη κι αν είναι ακριβός

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Αυτό είναι κάτι που το ξέρει και ο ίδιος, αφού ο Αλαφούζος τού έχει στείλει το σχετικό μήνυμα: «Πες ποιον θες και θα τον αποκτήσουμε». Ακόμη, δηλαδή, κι αν ο Γιοβάνοβιτς εισηγηθεί την πραγματοποίηση μιας μεταγραφής που θα υπερβαίνει τα συνήθη οικονομικά δεδομένα της πράσινης ΠΑΕ, η μεταγραφή θα γίνει. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Γιοβάνοβιτς μέχρι τώρα, πέρα από την κατάκτηση του κυπέλλου πέρυσι ή από την εξαιρετική πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα φέτος.

Ο Σέρβος προπονητής έχει αποδείξει ότι ξέρει τι παίκτες παίρνει στην ομάδα του και αν κάποια στιγμή ζητάει μια μικρή υπέρβαση, έχει λόγο που το κάνει. Έτσι το βλέπει το θέμα ο Αλαφούζος και έτσι θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο: Ο,τι πει Γιοβάνοβιτς. Και αυτό είναι και το σωστό, από τη στιγμή που ο προπονητής φέρνει αποτελέσματα και ξέρει πολύ καλά και ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες του κλαμπ.