Ένας από τους παίκτες που έχουν μάθει φέτος οι οπαδοί του Ολυμπιακού και μαθαίνουν και αυτοί των υπόλοιπων ομάδων σιγά-σιγά είναι ο Ανδρέας Ντόη, ο 19χρονος χαφ που έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα από τον Μίτσελ και ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει μήλον της έριδος για την Εθνική Ελλάδας και την αντίστοιχη της Αλβανίας, από όπου κατάγεται ο παίκτης.

Προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έπαιξε 26 παιχνίδια με την ομάδα Β του συλλόγου και τον Οκτώβριο, πριν ένα μήνα, έκανε και το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Το έκανε, συγκεκριμένα, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ όπου και χρησιμοποιήθηκε σαν κεντρικός αμυντικός, αν και η πραγματική θέση είναι αυτή του χαφ. Και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Μίτσελ τού έδωσε κι άλλες συμμετοχές, με αποκορύφωμα αυτή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, σημαίνει ότι έχει μείνει ικανοποιημένος.

Για τους ανθρώπους των ερυθρόλευκων, βέβαια, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού όλοι στον Ρέντη πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του Ντόι. Θεωρούν ότι έχει το ταλέντο, αλλά και τον χαρακτήρα, για να σταθεί στην πρώτη ομάδα και να αποτελέσει βασικό μέλος της τα επόμενα χρόνια. Είτε στον χώρο του κέντρου, είτε στην άμυνα, όπου μαθαίνει σιγά-σιγά να παίζει και να βοηθάει όποτε χρειάζεται. Το θέμα είναι αν ο Ντόι θα πάρει θέση και στο κέντρο ή την άμυνα της Εθνικής Ελλάδας ή σε αυτή της Αλβανίας, αφού έχει δικαίωμα συμμετοχής και στις δύο.

Τι θέλει ο παίκτης;

Ο Ντόι του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Τι επιθυμεί, επομένως, ο ίδιος; Σύμφωνα με όσα λέει στους δικούς του ανθρώπους και στους συμπαίκτες του, όπως αναφέρει το ΦΩΣ, ο Ντόι έχει ήδη κάνει την επιλογή του: Εθνική Ελλάδας. Ο 19χρονος θέλει να φορέσει τη φανέλα με το δικό μας εθνόσημο και όχι με αυτό της Αλβανίας, αφού εδώ μεγάλωσε και εδώ κάνει τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής. Νιώθει περισσότερο Έλληνας και λιγότερο Αλβανός, οπότε αυτό που λέει στους συμπαίκτες του και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι ότι δεν έχει κανένα δίλημμα.

Κάτι που θα πρέπει, φυσικά, να πει και επισήμως όταν θα έρθει εκείνη η ώρα και να αποδεχθεί την πρόσκληση, όποτε κι αν έρθει αυτή, για την Εθνική μας ομάδα, προκειμένου έτσι αυτομάτως να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε αυτή της Αλβανίας. Προς το παρόν, όμως, όπως ξέρει και ο ίδιος, προέχει ο Ολυμπιακός και το να συνεχίσει να κερδίζει έδαφος και να πείθει όλο και περισσότερο τον Μίτσελ, τους συμπαίκτες του, τους διοικούντες και τους οπαδούς.